Cultures d'Avenir: Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny + CCCB + Museu Pompidou + HKW

El Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny (MURAD) d’EINA i UAB participa el proper curs en el projecte Cultures d'Avenir, liderat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu Pompidou de París i el Haus der Kulturen der Welt (HKW) de Berlín.

El projecte reunirà estudiants de 12 Màsters Universitaris de Barcelona, París i Berlin per a desenvolupar un projecte conjunt sobre temes relacionats amb la preocupació mediambiental, la superació de les discriminacions, compartir coneixements, inclusió de públics i paritat de gènere.

Bani Brusadin, Vincent Edin i Leila Haghighat seran els experts internacionals que faran el seguiment dels projectes com a mentors, mentre altres rellevants pensadores impartiran sessions específiques sobre les temàtiques proposades. Dos estudiants de cada Màster participant es reuniran per a realitzar conjuntament un workshop a París conduit per el Museu Pompidou, un taller on line amb el HKW de Berlin i, finalment, la presentació dels projectes a Barcelona en el CCCB.

L’Oficina francoalemanya per a la joventut (OFAJ) que impulsa aquesta col·laboració, pretén:

  • Identificar i acostar-se als futurs talents que constituiran aviat el jove panorama artístic i creatiu europeu.
  • Reforçar el diàleg amb escoles i joves artistes i dissenyadors/es compromesos de diversos països.
  • Contribuir a donar als joves artistes i dissenyadors/es les eines per afrontar el difícil context d’integració professional que els espera, en estreta complementarietat amb els aprenentatges que segueixen a la seva universitat.
  • Desenvolupar i agrupar xarxes internacionals d’experts i líders de projectes sobre temes socials.

Aquesta participació s’emmarca dins la línia estratègica del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny per a promoure el contacte dels seus estudiants amb projectes internacionals, institucions culturals i projectes d’investigació competitius. En aquest sentit, el proper curs es preveu una estreta col·laboració amb els espais expositius i culturals de Barcelona: Centre d’art Santa Mònica, Museu Picasso i Museu del disseny de Barcelona. Així mateix, es continuen les sessions de diàleg amb els projectes competitius: Open Up (Europe creative), GRETA (SGR), Investigación artística y pensamiento estético. Un punto de encuentro entre la filosofía, el arte y el diseño (MICU), Mobility Overflow: A Comparative Study of New Urban Mobilities (MICINN), Restaura (MICINN).
 

MURAD AVENIR MURAD AVENIR
MURAD AVENIR MURAD AVENIR
MURAD AVENIR MURAD AVENIR