Refugi

Refugi. Cartografia sonora a través del testimoni de set dones artesanes

Els oficis i les artesanies liderades per dones a Catalunya han quedat, sovint, en un segon pla respecte d'altres activitats que formen part de la riquesa productiva del paí. Si bé és cert que ens trobem en un moment de resurrecció d'algunes artesanies concretes, aquestes pràctiques, liderades històricament per les dones, viuen, ara, una situació d'emergència.

Amb l'objectiu de reivindicar, enaltir i entendre la complexitat per mantenir aquest patrimoni cultural i artístic, es proposa el refugi com a espai de transmissió i de reflexió, per conèixer i conversar sobre aquesta realitat d'emergència a través del testimoni de set dones artesanes del país.

Són set testimonis recollits en quatre territoris diferents. Set vides. Set històries que configuren quatre mons; el de les titellaires, les llatadores, les remendadores i les puntaires. Quatre mons explicats a través de set dones artesanes. El refugi simbolitza el lloc segur davant l'emergència i és l'espai idoni per a escoltar, reflexionar i, mentrestant, conversar sobre aquestes vides complexes però imprescindibles.

Refugi Refugi
Refugi Refugi
Refugi Refugi
Refugi Refugi
Refugi Refugi
Refugi Refugi
Refugi Refugi
Refugi Refugi
Refugi Refugi
Refugi Refugi

Informació

Especialitat
Cultura del disseny
Curs
2023
Autor
Ona Vila Pujol