El projecte «La cuina dels materials. Pràctica del transciclatge a l'espai domèstic» inventa un nou concepte dins la cultura del reciclatge: el transciclatge. Aquest concepte apareix quan es tensen paradigmes com l’alimentació i la caducitat. La persona es relaciona amb el residu orgànic a través de la seva manipulació que li atorga un sentit simbòlic i emocional. El resultat és un nou material i un aprenentatge sobre la matèria residual.
Per a la seva pràctica, es necessiten els espais amb finalitats obertes. En aquest sentit, la cuina domèstica es considera un espai potencial. A la cuina, la pràctica del transciclatge transforma el sentit de l'entorn i hi introdueix un sistema nou que complementa el que ja existeix; la cuina de menjar en si, però també de l'elaboració de materials amb els excedents. Aquesta visió de l'espai planteja una nova jerarquia dels elements a la cuina i dona visibilitat als excedents, situant-los a l’altura de la vista. La pràctica del transciclatge proposa que sigui la persona l'autora dels sentits, tant de la matèria processada com de l'espai.