einaidea ALTR⧹ES

Descarrega el programa complet aquí

Sessió informativa online:
Dilluns 03 de juny, a les 17:00 (CET)
Inscripció prèvia a través d'aquest enllaç

El Programa d'Altres Estudis d'einaidea, ALTR⧹ES, planteja un recorregut intensiu d'investigació i transformació, destinat a aquellxs que desitgin dinamitzar críticament la seva pràctica, transformar-la i portar-la a àmbits expandits d’afectació i alteració. Prenent la seva base en el constant intercanvi teòric-pràctic, de la poètica i la producció, ALTR⧹ES explora la porositat de les disciplines creatives i cognitives, la seva necessitat d'alterar-se per redefinir-se davant les urgències contemporànies.

En un context de crisi climàtica, geopolítica i simbòlica —ecogenocidi, censura, ofuscació— ALTR⧹ES abraça l'alteració més enllà de la dimensió merament gestual o conceptual de la crítica, buscant nodrir transformacions estructurals: les arts i el disseny afecten els nostres mons en la mesura en què els alteren, els il·luminen amb la resistència d'allò divergent, però també, i sobretot, quan contaminen i alienen les operacions mundanes. Els recorreguts transversals de lxs agents i tutorxs d’ ALTR⧹ES van de la filosofia àlien a les arquitectures sonores, de la producció de cine en xarxa a l’experiment coreogràfic, de l’etnologia perspectivista a la resistència cultural, de les ficcions de disseny a les distopies migrants, del grafisme a la sanació, de les tecnologies col·lectives a les tecnodissidències. ALTR⧹ES reuneix, en un sistema coherent d'experiències, la capacitat revulsiva desenvolupada per einaidea en els seus quatre anys d’existència itinerant i pràctica col·laborativa.

En la seva edició del 2024-25, el Programa d’Altres Estudis d’einaidea, ALTR⧹ES, comptarà amb David Bestué, Mohamad Bitari, Søren Evinson, María García Ruiz, Beatrice de Gelder, Adrià Julià, Adriana Knouf, Prem Krishnamurthy, Sara Nadal-Melsió, Ana Ramo, Alex Reynolds, Idoia Zabaleta i Gediminas Žygus entre altres tutorxs i agents convidades. El programa està comissariat per Lara García Díaz i Manuel Cirauqui, a qui acompanya un Consell Assessor format per Jordi Colomer, Víctor García Tur, Rosa Lleó, Mireia Molina Costa, Miquel Molins, Laia Estruch i Jara Rocha.

Plataforma d'investigació i programació cultural de la Fundació Eina, einaidea es va fundar el 2019 a Barcelona amb la vocació d'alterar les pràctiques normalitzades de l'art i el disseny. einaidea aborda aquestes pràctiques com a terreny generatiu i comú, amb un potencial combinatori a través del qual vol fer emergir els perfils que definiran la creació del nostre futur immediat, figures que seran altr⧹es en tant que singularitats radicals, pràctiques corals i interdependents, alteritats que aquest Programa d'Altres Estudis insisteix a cultivar i impulsar.

Descarrega el programa complet aquí

Adrià Julià, America's Sweethearts, 2021 Adrià Julià, America's Sweethearts, 2021
Alex Reynolds, Peel, 2022 Alex Reynolds, Peel, 2022
María García Ruiz, The Road to Tsukuba (Autoimmune Landscapes), 2022 María García Ruiz, The Road to Tsukuba (Autoimmune Landscapes), 2022
Søren Evinson, A nation is born in me, 2018 Søren Evinson, A nation is born in me, 2018
Holly Childs and Gediminas Zygus, Gnarled Roots of Creation Theory at 3hD Festival 2022 (Credit: Visvaldas Morkevičius) Holly Childs and Gediminas Zygus, Gnarled Roots of Creation Theory at 3hD Festival 2022 (Credit: Visvaldas Morkevičius)
David Bestué, Pajarazos, 2023 David Bestué, Pajarazos, 2023
Adriana Knouf, Temporal Transfer Orbit, 2022
Sara Nadal-Melsió Sara Nadal-Melsió
Mohamad Bitari Mohamad Bitari
Ana Ramo Ana Ramo
Beatrice de Gelder Beatrice de Gelder
Prem Krishnamurty, P!DF, Stanley Picker Gallery, 2017 Prem Krishnamurty, P!DF, Stanley Picker Gallery, 2017

Informació

Programa d'Altres Estudis 

Dates: 1 d'octubre, 2024 - 15 d'abril, 2025

Lloc: Eina Bosc

Idioma: La majoria de tallers i conferències d’ALTR⧹ES s'impartiran en castellà i anglès, pel que es requereix un domini de totes dues llengües a cada participant.

Horari: Dilluns-divendres, 15-20h

Preu: 
FULL: 4920 €
CORE: 2940 €
PACK: 1470 €

Docents:
David Bestué
Mohamad Bitari
Søren Evinson
María García Ruiz
Beatrice de Gelder
Adrià Julià
Adriana Knouf
Prem Krishnamurthy
Sara Nadal-Melsió
Ana Maria Ramo Affonso
Alex Reynolds
Idoia Zabaleta
Gediminas Žygus

Demana informació

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privacitat i Condicions del servei.