EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Oriol Ventura

Barcelona, 1979

És dissenyador industrial llicenciat per la Universitat de Belles Arts de la UB. Va cursar el darrer any d’especialització en disseny industrial al Politecnico di Milano. El 2003 va rebre el diploma de Tècnic Delineant en Solid Works pel centre C.I.M i el C.A.P (Curs d’Aptitud Pedagògica) atorgats per la Universitat Politècnica de Catalunya. En la actualitat esta cursant un màster de produccions artístiques i recerca en disseny per accedir a realitzar el doctorat.

Docència

És professor d’informàtica de disseny de producte del Grau en Disseny d’EINA i professor associat de la Universitat de Belles Arts de la UB on ha realitzat les assignatures de Disseny d’envasos i embalatges i Tècniques i tecnologies (projectes) de segon cicle.

Ha participat com a ponent en diversos cursos i congressos de productes relacionats amb la optimització de l’espai arquitectònic com la Jornada Técnica de la UPC-EAV, “Ciclo de conferencias de la Universidad de Arquitectura de Granada” o el “II Congreso de Asemaste”.

Activitat Professional / Recerca

Després de col·laborar amb els despatxos de disseny industrial d’Ignasi Paré i Josep Teruel, va entrar com a responsable del Departament de Disseny de Sistemas Bal (2003), empresa amb qui encara col·labora en l’actualitat.

El 2005 va formar part dels fundadors de l’Estudio Magari, i finalment el 2007 amb Javier Nieto va fundar l’estudi de disseny multidisciplinar Nieto&Ventura.

Publicacions

Ha publicat projectes de disseny en revistes i llibres especialitzats, com Tectónica, On Diseño, Nan, Oficinas o Casa Barcelona.

Obra

nietoventura.com

E I N A