EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Oriol Vaz-Romero

Barcelona ,1983

És Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i Doctor Europeu en Ciències de l'Educació per la Universitat de la Sorbona (Université Paris - XIII). Per la seva obra pictòrica i escenogràfica, realitzada entre 2001 i 2006, és Premi extraordinari de Llicenciatura (2007) i Premi extraordinari de Doctorat per les seves investigacions sobre la joguina en l'art i en la història del pensament occidental (2013).

DOCÈNCIA

Entre 2007 i 2011 ha estat professor de Pintura a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Ha impartit cursos d'Escenografia urbana a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (2011-2012) . Actualment, és professor convidat del Màster Oficial Creació artística: realismes i entorns ( Universitat de Barcelona) i professor de Teoria, Història i Crítica de la il·lustració a EINA.

ACTIVITAT PROFESSIONAL / INVESTIGADORA

Apassionat investigador sobre el joc i la infància, ha estat membre predoctoral del laboratori EXPERICE (UFR - Lettres, Sciences de l'Homme et donis Sociétés, Univ Paris - XIII). Explora la història i la semiologia de la joguina com a recipient dels imaginaris culturals d'Occident, sense oblidar altres aspectes de la cultura material del nen, com la il·lustració gràfica i els llibres de contes, les habitacions i el mobiliari infantil. Com derivació d'aquests estudis fonamentals, dedica una atenció especial a la representació de la infància en la història de l'art. Des DE 2012, és membre investigador del projecte I+D+I El rostre humà: identitat i semblança, finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat. Així mateix, és investigador permanent de la Fundació Bosch i Gimpera (Universitat de Barcelona), desenvolupant la seva activitat plàstica i acadèmica entorn a dos projectes R+D: El rostre com a paradigma identitari: entre art i ciència mèdica i Expressions facials: de la fisiognomia aristotèlica a les representacions de les passions de Le Brun. També ha estat membre del grup de recerca emergent de la Generalitat de Catalunya: Sibila_Recerca: creativitat de Gènere i cultura visual , amb seu a l'ESARQ (Universitat Internacional de Catalunya).

PUBLICACIONS

(Només es llisten les 5 més recents)

OBRA

Pintor i escultor de formació, ha participat en diverses exposicions, llegat part de la seva obra a col·leccions institucionals, com la Fundació EINA o la Generalitat de Catalunya. No ha renunciat al seu vessant més experimental, plantejant nous formats artístics. Les seves aquarel·les d'"icones postmodernes", "geo - escultures" de còdols i fustes orgàniques, així com les seves sèries de joguines i autòmats "a - històrics", constitueixen l'inici d'un conjunt d'investigacions plàstiques inconcluses, que tracten d'il·luminar el difícil moment cultural pel que travessa el propi estatut de les arts.

Exposicions artístiques:

E I N A