L'editora i curadora Ethel Baraona Pohl i l'arquitecte Urtzi Grau van impartir a EINA una xerrada sobre publicacions imprescindibles per entendre la història del disseny, l'arquitectura i l'art de la segona meitat del segle XX. A més, també van compartir quines són les editorials actuals a les quals seguir per estar al dia de les darreres investigacions en disseny/art/arquitectura.
Aquest esdeveniment va tenir lloc dins del marc de l’assignatura del Grau de Disseny, Disseny i art contemporanis, conduïda per María García Ruiz, el passat 14 de novembre.
Ethel Baraona Pohl és crítica, escriptora i comissària, a més de cofundadora, juntament amb César Reyes, de l'estudi de recerca i editorial independent dpr-barcelona, que opera en els àmbits de l'arquitectura, la teoria política i el medi social. La seva pràctica curatorial inclou, entre altres, "Twelve Cautionary Urban Tales" (Escorxador Madrid, 2020-21); i més recentment, "Llibres Model" una col·lecció de llibres comissariada i biblioteca oberta (Model, Barcelona Architectures Festival 2022, 2023). Ethel és Assistent Sènior a la Càtedra d'Arquitectura i Cures al Departament d'Arquitectura de l'ETH de Zuric. Creu fermament que publicar és un acte polític, i llegir, una forma de resistència.
Urtzi Grau és arquitecte, professor a l'Escola d'Arquitectura de la Universitat de Tecnologia Sydney (UTS) i soci fundador d'Urtzi Grau / Fake Industries. En el seu treball fa servir les rèpliques - reproduccions d'obres preexistents, i, en el sentit propi de les llengües romàniques, respostes a arguments previs- per produir arquitectura. Autor de llibres com Folk Costumes Indo Pacific Air (APE, 2022), Better Together, Stories of Contemporary Documents (URO, 2022), Learning to Live Together: Humans, Cars, and Kerbs in Solidarity (Bartlebooth, 2021) i Melbourne, Sydney: References, Reflections and Remarks (Post-Post, 2018).


