Trena

Trena, l’escultura sonora de Laia Estruch al MNAC

Laia Estruch, artista en residència a EINA durant el curs 2022-2023 i professora del Grau de Disseny, ha creat ‘Trena’, una escultura sonora que es troba instal·lada a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) del 7 de juliol al 3 de setembre.

Aquesta peça està formada per tres tubs inflables trenats que formen un circuit de 35 metres de llargada per 6,60 metres d’amplada i 5 metres d’alçada i 2 metres de diàmetre, i s'activa cada hora en punt amb una peça musical d'1 minut 48 segons de durada, produïda amb la col·laboració de Xavi Lloses.

Trena’ és un sistema de circulació que parteix de la morfologia del plexe, la xarxa ramificada de gots o nervis com els del cos humà. També s´inspira en l´arquitectura dels circuits automobilístics, els circuits d´atletisme i els parcs d´atraccions. Té un caràcter performatiu i se suma al cos del MNAC per dibuixar una nova ruta sonora, un nou camí per habitar-lo, transitar-lo i escoltar-lo.

El projecte sorgeix de la necessitat de l’artista d’obrir noves línies de recerca relacionades amb el moviment del cos en relació amb la veu i la paraula, forçant els seus comportaments i gestos. La investigació sonora i la col·laboració entre els participants permetran fer un treball de cos i veu singular per qüestionar-nos la nostra relació amb l'espai.

 

Trena Trena
Trena Trena
Trena Trena
Trena Trena
Trena Trena
Trena Trena
Trena Trena