Laura Vilar Dolç

Tentativas de (des)aparición, tesis de Laura Vilar Dolç

Laura Vilar Dolç, graduada del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny (MURAD) i doctorand de l'itinerari de Recerca en Disseny i Art d'EINA, adscrit al Programa de Doctorat de Filosofia de la UAB, presenta públicament la seva tesis “Tentativas de (des)aparición”, el 21 de desembre a les 16h a l’espai de dansa NunArt (C/ del Telègraf, 67).

Tentativas de (des)aparición”, dirigida per la Dra. Jèssica Jaques Pi, es la recerca performàtica que juntament amb el corpus textual Tentativas de (des)aparición. Ensayos propioceptivos i (entre)ceptivos bailando, conformen el conjunt de recerca doctoral que Laura presenta. 

La investigadora i performer proposa una lectura performàtica en què l'experiència del moviment, l'atenció de llarga exposició i l'escolta desplaçada dels centres pugui fer emergir possibles derives relacionals, perceptives i d'imaginari que ens permetin mirar el mateix però d'una altra manera. Insistir, multiplicar i generar loops sense perdre la atenció propioceptiva faciliten l'emergència d'un espai compartit que he anomenat (entre)ceptiu. La performance es una temptativa perquè aquest espai es mostri com a material sensible, creatiu i generador de coneixement.

Imatge de portada: La danza y sus cuerpos como indisciplina, TFM de Laura Vilar Dolç