Disfrutar
Disfrutar
Disfrutar
Disfrutar

'A TAULA!' EINA x Disfrutar

Durant el curs 2022-2023, les alumnes de tercer del Grau de Disseny de l’assignatura Projectes 5, itinerari de producte, han col·laborat amb el restaurant barceloní Disfrutar en un projecte que busca relacionar els processos vinculats a l’àmbit culinari juntament amb la seva mirada fresca i experimentada.

Des del Disfrutar es va demanar a les alumnes que intervinguessin en el plantejament de solucions conceptuals de l’experiència gastronòmica al restaurant, o bé, obrir escenaris d’interpretació en el que fa referència a les diferents tipologies de presentació de les propostes gastronòmiques que es porten a terme durant els àpats. 

Al setembre, el grup d’alumnes va visitar el restaurant, on van poder observar l’espai i conèixer el laboratori culinari i de disseny des d’on impulsen la seva activitat. Se’ls va fer una presentació dels conceptes que es treballen des del Disfrutar: organització, plantejament de treball, conceptualització i necessitats. 

Durant els següents mesos les alumnes van treballar en diferents prototips de plats conforme les necessitats plantejades per l’equip del restaurant . Després d’una avaluació intermèdia de seguiment per part dels membres del restaurant, les alumnes van presentar al gener els seus projectes. D’entre els 30 prototips presentats, l’equip del Disfrutar en va seleccionar 3 per produir: els de la Maria Serrallonga, Eduard Martínez i Sergi Serrano.

'A TAULA!'

Com a resultat d'aquesta col·laboració entre EINA i Disfrutar, les alumnes presentaran un conjunt de peces en una exposició a EINA Bosc organitzada en el marc de l'assignatura de Projectes 6 i oberta a tothom que s'inaugurarà el 7 de març a les 17:00h amb la participació d'Oriol Castro, xef del Disfrutar i Irma Arribas, directora d'EINA, i que es podrà visitar fins al 16 d'abril març.

La taula, com a espai de reunió i reflexió, es converteix en espai expositiu fent que cadascuna de les peces siguin úniques i tinguin personalitat pròpia; però que alhora dialoguin entre elles. Els diferents elements exposats s’han dissenyat amb la intenció d’acompanyar la composició culinària de Disfrutar, esdevenint una experiència que ens transporta al luxe i l’exclusivitat. A través d’una taula llarga vestida de blanc, com a llenç neutre que ens transporta al Mediterrani, la tranquil·litat i a la serenor... dona valor i importància a allò petit, exclusiu i preuat com són els elements de la vaixella. 

Alumnes participants:
Jan Bailo
Martí Cabanas
Jani Cabau
Krizia Campos
Llorenç Fernández
Paula de la Fuente
Héctor Hernández
Eduard Martínez
Paula Pastrana
Marc Ruedas
Maria Serrallonga
Sergi Serrano​​​​​​​

Tutors:
Max Enrich
Fanny Basanta

Agraïments: Irma Arribas, Pilar Asensio, Ignasi Ayats, Silvia Brenes, Marta Carnero, Oriol Castro, Javier Garriga, Laura Lua Molina, Claudio Molina, Eva Parés, Laura Roig, Eduard Sánchez, Irene Sierra i Equip de cuina del Disfrutar.

'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga, 'Bombolles sòlides de mantega fumada amb caviar' d'Eduard Martínez i 'Tempura sense oli de brot de pi' de Sergi Serrano (Foto: Eduard Sánchez) 'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga, 'Bombolles sòlides de mantega fumada amb caviar' d'Eduard Martínez i 'Tempura sense oli de brot de pi' de Sergi Serrano (Foto: Eduard Sánchez)
 'Bombolles sòlides de mantega fumada amb caviar' d'Eduard Martínez (Foto: Eduard Sánchez) 'Bombolles sòlides de mantega fumada amb caviar' d'Eduard Martínez (Foto: Eduard Sánchez)
 'Bombolles sòlides de mantega fumada amb caviar' d'Eduard Martínez (Foto: Eduard Sánchez) 'Bombolles sòlides de mantega fumada amb caviar' d'Eduard Martínez (Foto: Eduard Sánchez)
 'Bombolles sòlides de mantega fumada amb caviar' d'Eduard Martínez (Foto: Eduard Sánchez) 'Bombolles sòlides de mantega fumada amb caviar' d'Eduard Martínez (Foto: Eduard Sánchez)
'Tempura sense oli de brot de pi' de Sergi Serrano (Foto: Eduard Sánchez) 'Tempura sense oli de brot de pi' de Sergi Serrano (Foto: Eduard Sánchez)
'Tempura sense oli de brot de pi' de Sergi Serrano (Foto: Eduard Sánchez) 'Tempura sense oli de brot de pi' de Sergi Serrano (Foto: Eduard Sánchez)
'Tempura sense oli de brot de pi' de Sergi Serrano (Foto: Eduard Sánchez) 'Tempura sense oli de brot de pi' de Sergi Serrano (Foto: Eduard Sánchez)
'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez) 'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez)
'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez) 'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez)
'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez) 'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez)
'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez) 'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez)
'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez) 'Ametlla, ametllat i ametlló' de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez)
Disseny de Jani Cabau (Foto: Eduard Sánchez) Disseny de Jani Cabau (Foto: Eduard Sánchez)
Disseny de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez) Disseny de Maria Serrallonga (Foto: Eduard Sánchez)
Dissenys de d'Héctor Hernández, Maria Serrallonga, Martí Cabanas, Paula de la Fuente, Jan Bailo i Jani Cabau (Foto: Eduard Sánchez) Dissenys de d'Héctor Hernández, Maria Serrallonga, Martí Cabanas, Paula de la Fuente, Jan Bailo i Jani Cabau (Foto: Eduard Sánchez)