Mural "The colours of gratitude"

Presentació del mural "Els colors de l’agraïment"

Els colors de l’agraïment és el mural que documenta la valentia i l’esperit de superació de Barcelona i vol ser un tribut a la feina realitzada per tot el personal de l’àmbit sanitari durant la pandèmia.

La intervenció artística, ubicada al vestíbul principal de l’estació de Guinardó / Hospital de Sant Pau de la línia 4 del metro de Barcelona, ha estat realitzada per Philip Stanton, professor del Grau de Disseny i coordinador del Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual d’EINA, com a encàrrec de la Fundació TMB i ha estat patrocinada per Titanlux.

El mural, que acoloreix una paret d’uns 60 metres quadrats pintat amb mètodes tradicionals, compta amb la participació dels i les estudiants del Grau de Disseny d’EINA Laia Badenas Martí, Gerard Cortina Vila, Guillem García Romera, Claudia Gonzalez Rodiel, Marina Mas Puig, Pau Morató Sebastià, Aura Olivan Gurt, Javier Perez Criado i Monica Ruiz Revuelta.

L’obra, que representa diverses escenes de Barcelona interpretades de forma onírica i idealitzada, es va presentar el 14 d’octubre en un acte que va comptar amb la participació de Rosa Alarcón, presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB); Gerardo Lertxundi Albéniz, conseller delegat, CEO, a TMB; Philip Stanton; representants de pintures Titanlux i els estudiants d’EINA.

Els colors de l’agraïment desprèn un missatge d’esperança, d’alegria i de solidaritat cap a la societat en general. Un dels aspectes destacats del mural són les 8 vinyetes interiors dedicades a reconèixer el treball que es realitza en els següents hospitals públics: Hospital Sant Joan de Déu, Hospital de la Maternitat, Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital Plató, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Hospital de la Mar, Hospital Clínic i Hospital Universitari Vall d'Hebron.

En paraules de Philip Stanton: "Tot el projecte ha estat increïblement gratificant. És un honor que centenars de barcelonins compartissin els seus missatges de suport, alè i admiració en persona o mitjançant les xarxes socials durant i després del procés creatiu. Ha estat un privilegi poder per crear aquest homenatge a tot el personal de l'àmbit sanitari que demostra dia rere dia la seva enorme valentia".