Philip Stanton

Philip Stanton

Docència

Des de 1995 és professor d'il·lustració a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona. L'any 2000 va dissenyar i va organitzar el programa postgrau d'il·lustració creativa en el mateix centre, del qual segueix essent coordinador. Per aquest programa han passat mes que 300 alumnes de països com Brasil, Veneçuela, Guatemala, Xile, Argentina, Mèxic, Colòmbia, Costa Rica, Grècia, Suïssa, Xina, Corea del Sud, Índia, Itàlia, Rússia, França, Irlanda, Portugal, Holanda, Espanya i Macedònia.

Des de 2011 també és professor del Postgrau de Packaging i Branding a l'escola BAU.

Els seus alumnes, mentres cursaven els seus estudis als programes coordinats per Stanton, han estat seleccionats, publicats i/o premiats en concursos com: Els premis LAUS, 3X3 magazine, Mercedes Benz, Illy Cafè, KIA, La Fura dels Baus, La Vanguardia, Grupo Planeta, El Periódico, Marc Martí, UAB, SOS Racisme, Una mà de contes (TVC), Que Llegir, Lletres Lliures, Grup Reporter, Yorokobu, Font Vella, Fira de llibre Infantil de Bologna i uns altres

Com a professor pot fer classes en Castellà, Engonals, *Catalan o Italià.

Activitat Professional / Recerca

En 1988, es trasllada a Barcelona, on forma el grup de comunicació visual Stanton Studio. Des de llavors ha participat en més de 50 exposicions individuals i col·lectives, i ha col·laborat amb publicacions i empreses Espanyols i internacionals. Els seus clients han inclòs empreses com: Nestle, Altoids, Coca Cola, Henkel, Absolut Vodka, Granini, Codorniu, Gallina Blanca, Nutrexpa, Eroski, San Miguel, Mercedes Benz, Grup Almirall, Camper, Timberland, Roca, Futbol Club Barcelona, UEFA, +Cambridge University Press, Universitat de Navarra, Esade, Grupo Planeta, Grup SM, Grup Edebe, La Vanguardia, El Mundo, El Periodico, RTVE, TVC, Hines, Port Forum, La Caixa, Banc Sabadell, Intermón/Oxfam, Port Aventura i Joan Manel Serrat*.

Així com administracions publiques com: La Generalitat de Catalunya, i els ajuntaments de Barcelona i Vigo entre uns altres.

Alguns dels projectes realitzats per a aquests clients han estat premiats o seleccionats en competicions com: British Design and Art Direction (UK), The Type Director´s Club (EUA), European Illustration (UK), The Cresta Awards (EUA), Premis LAUS/ADGFAD (ÉS), Premio Destinació Apel.els Mestres (ÉS), Premis Best Pack (ÉS), Premis Junceda de ilustracion (ÉS) i uns altres. Del 1995 al 1997 va ser vocal de la Junta de ADGFAD (Associació de Dissenyadors Gràfics Espanyols) com a responsable de Relacions Internacionals, així com representant d'Espanya en el Art Directors Club of Europe.

Publicacions

Com a il·lustrador de llibres per a nens i adults, ha publicat mes que 40 títols, incloent col·laboracions amb autors com Emili Teixidor, Jordi Serra i Fabra, Ray Bradbury, Naguib Mahfouz, Lee Bennett Hopkins, J. Patrick Lewis, Juan Carlos Martín Ramos, Tomàs Garcés i Jorge Zentner*.

Obra

Al seu torn, és autor i il·lustrador de la sèrie d'àlbums il·lustrats "Misha, la gata violeta", publicats pel Grup SM i Editorial Baula, actualment en producció com a sèrie de dibuixos animats. Els seus treballs han estat publicats i/o traduïts a l'Inglés, Español, Francès, Alemany, Danès, Holandès, Català i Italià.