Presentació del llibre ‘Notes sobre disseny, art i arquitectura’

Presentació del llibre ‘Notes sobre disseny, art i arquitectura’ de Pep Alemany

El dimarts 27 de setembre a les 19h a La Capell tindrà lloc la presentació del llibre ‘Notes sobre disseny, art i arquitectura (escrites entre els anys 2015 i 2018)’ que aplega un conjunt de reflexions sobre aquests àmbits de Pep Alemany, membre fundador d’EINA.

L’esdeveniment anirà a càrrec d’Oriol Pibernat, professor del Grau de Disseny i del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny d’EINA, qui comentarà amb l’autor anècdotes i altres detalls de l’obra. 

En Pep Alemany, arquitecte, ha estat un mestre i una figura rellevant en l’escena cultural de Barcelona de les darreres dècades. Membre de l’equip fundador d’EINA, sempre ha estat d’una manera o una altra vinculat amb la docència de l’arquitectura i l’interiorisme; ja sigui a l’ETSAB (on va ser professor més de 30 anys), com a EINA, i a altres escoles on ha estat convidat, posant la seva experiència al servei dels alumnes i professors. En la mateixa línia, va ser president del Foment de les Arts i el Disseny (1991-1995), associació de professionals dedicada a la protecció i l’impuls del disseny, i titular dels premis FAD d’arquitectura i interiorisme. En totes aquestes activitats, sempre ha mantingut una posició discreta però generosa i central. 

Aquesta vocació de servei es fa palesa no només en la seva activitat com a docent i com a arquitecte, sinó també en les reflexions breus, però encertades, que ens presenta en aquest llibre. En Pep ens regala aquí una sèrie de petites consideracions personals i professionals, d’una manera aparentment desordenada i inconnexa. Però aquesta és, precisament, la manera com entén el seu ofici: a poc a poc, al moment, amb saviesa i humilitat. 

Creiem que aquestes reflexions, i aquesta publicació que les recull, són la cirereta del pastís a una trajectòria plena, serena i rica. I un merescut homenatge dels seus companys i de l’escola que va ajudar a fundar i a prosperar.

Presentació del llibre ‘Notes sobre disseny, art i arquitectura’. Dimarts 27 de setembre a les 19h a La Capell (Pl. Nova, 5). Entrada lliure fins a completar aforament. 

‘Notes sobre disseny, art i arquitectura’