Dröp & Xiro, Asia Design Prize 2021

Paula Terra i Oriol Campillo, finalistes de l’Asia Design Prize 2021

Paula Terra i Oriol Campillo, exestudiants del Grau de Disseny, són finalistes de l’Asia Design Prize 2021 amb dos projectes desenvolupats a EINA: Xiro (realitzat conjuntament) i Dröp (el Treball Final de Grau de Paula).

En aquesta edició de l’Asia Design Prize 2021, el concurs internacional que descobreix conceptes i idees de disseny innovadors que lideraran el futur i promouran el món, s’han presentat 3.187 sol·licituds de 37 països.

Xiro
Oriol Campillo i Paula Terra 

Disseny disruptiu d'un assecador de cabell automàtic amb 3 broquets integrats. 

El disseny del producte trenca els estàndards del mercat creant noves necessitats, usos i valors, substituint un producte existent i convencional, per un de innovador que s'anticipa a noves necessitats.

El dispositiu té tres broquets integrats que s'activen mecànicament. Funciona mitjançant una aplicació mòbil que registra la informació de l'usuari a la base de dades. Això permet que l'assecador proporcioni un assecat automàtic de cabell amb els millors beneficis, oferint la temperatura i la potència més adequada per a cada usuari. 

El producte es complementa amb un braç mòbil articulat, que permet l'assecat de cabell a "mans lliures". Xiro registra els moviments de l'usuari i els recrea, proporcionant un assecat totalment automàtic.



Dröp, tractament no invasiu per la diabetis tipus 1
Paula Terra

Dröp és una solució mèdica formada per tres dispositius (wearable, app i injector d’insulina) que permet gestionar i simplificar el tractament de la diabetis de forma senzilla, agradable i propera a l’usuari. El disseny del sistema permet reduir i optimitzar tant els procediments com els dispositius necessaris per seguir un tractament adequat de la diabetis. La proposta plantejada pretén crear una millor experiència d’usuari a través de quatre àrees principals:

  • Interacció senzilla i dades fàcilment interpretables
  • Monitorització de glucosa i administració d’insulina a través de sistemes no invasius.
  • Reducció dels aparells necessaris per seguir el tractament.
  • Vincle, connexió i comunicació entre usuaris.

El disseny del sistema ofereix un flux continu d’informació entre els dispositius que permet gestionar la diabetis sense que el pacient i el seu entorn hagin de tenir necessàriament coneixements sobre la diabetis per tal de realitzar-ne el seu tractament.