Pati Núñez

Pati Núñez, Premi Laus d’Honor 2022

Pati Núñez, exalumna i exprofessora d’EINA, ha estat guardonada amb el Premi Laus d’Honor 2022 atorgat per l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD), per la seva trajectòria prolífica i impecable, que destaca per l'aportació al reconeixement del disseny i la identificació de Barcelona com a ciutat epicentre d'innovació, les arts i el disseny a través d'un estil proper i sensorial. 

En rebre la notícia, Pati Núñez ha compartit amb EINA la seva alegria per aquest guardó. “Aquest premi m’ha fet molta il·lusió, ha estat una bona sorpresa doncs ja no esperava més premis. També pel meu equip i els meus clients. Tot plegat és un reconeixement important, que puja els ànims en aquests temps incerts”, ha comentat la dissenyadora.

L’ADG-FAD també ha ressaltat de Pati Núñez la seva capacitat de traslladar afinitat i compromís a les marques i mantenir la confiança dels clients des d'un petit estudi, sent tot un referent per a les següents generacions de dissenyadors i dissenyadores, una mestra de la professió.

Pati Núñez és dissenyadora gràfica especialitzada en branding i packaging i la primera dona a guanyar el Premi Nacional de Disseny. Va estudiar disseny gràfic a EINA, on es va integrar a l'equip docent un cop finalitzada la seva formació com a professora durant 15 anys. Compagina la seva faceta de professora amb la de dissenyadora, col·laborant amb diferents estudis i agències fins que el 1985 funda el seu propi estudi de disseny, Pati Núñez Associats.

El seu estudi està especialitzat en imatge corporativa, imatge de producte i campanyes de comunicació gràfica, i ha treballat per a marques com Cacao Sampaka, System Action, Loewe, Armand Basi, Mango, Opel, Caixa de Catalunya, Camper, Col·legi d'Arquitectes, Danone, Ajuntament de Barcelona, Aldeasa, Anagrama Editorial, Antonio Miró, Bulevard Rosa, Cafè de l'Acadèmia, Generalitat de Catalunya, Peter Sisseck, RCP Saatchi and Saatchi, Vinçon, Inditex, RNB Cosméticos, Idesa Parfums, Fira de Barcelona, Fundació Miró, Agua Fuensanta, Café Saula o Vila Viniteca, entre d'altres.

La seva feina destaca per l'elegància formal i l'ús de les línies pures, que parteixen d'idees simples i emotives i potents, capaces de perdurar en el temps. Cal remarcar la seva habilitat per involucrar-se en cada projecte, adaptant-se a les necessitats del client.


Foto Pati Núñez © César Lucadamo

 

Projecte Pati Núñez Projecte Pati Núñez
Projecte Pati Núñez Projecte Pati Núñez
Projecte Pati Núñez Projecte Pati Núñez
Projecte Pati Núñez Projecte Pati Núñez
Projecte Pati Núñez Projecte Pati Núñez