(Òh!)pera

(Òh!)pera: cocreació cultural i talent al Liceu

EINA participa a (Òh!)pera, un projecte que combina l'òpera de petit format amb el disseny, i està impulsat pel Gran Teatre del Liceu, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, el Disseny Hub Barcelona i escoles de disseny de la ciutat.

(Òh!)pera reuneix joves dramaturgs, directors d'escena i estudiants de disseny per crear quatre noves obres de temàtica contemporània, que es presentaran el 9 i 10 de juliol durant la mateixa vetllada en diferents espais del Liceu (Sala Miralls, Teatrí del Conservatori i Foyer).

Aquesta iniciativa, que compta amb la direcció artística d’Àlex Ollé, mostra el talent emergent de la ciutat per projectar-lo internacionalment, fomenta l’experimentació i l’aprenentatge dels alumnes a través d’una experiència real i atrau públic nou a l’òpera. 

Per al projecte el Liceu ha seleccionat els compositors Núria Giménez-Comas, Marc Migó, José Río-Pareja i Fabià Santcovsky, i la Direcció de Promoció del Disseny de l’Ajuntament de Barcelona els diferents centres d’ensenyament de l’àmbit de les indústries creatives: EINA, BAU, ELISAVA, LCI i Escola Massana. Per la posada en escena es compta amb els professionals de l’àmbit de la direcció escènica: Nao Albet, Alícia Serrat, Marc Chornet i Silvia Delagneau.

L’encàrrec té com a particularitat que es compta amb un màxim de 6 artistes a escena, entre cantants i instrumentistes, que col·laboraran en el projecte gràcies al suport de la Fundació Ferrer Salat – Fundació Conservatori Liceu.

Les peces líriques que es representaran seran: 

L’ocell redemptor
a la Sala Miralls
Fabià Santcovsky, Marc Chornet i EINA

The Fox sisters al Teatrí del Conservatori
Marc Migó, Silvia Delagneau i BAU

Shadow. Eurydice says al Foyer
Núria Giménez-Comas, Alicia Serrat i ELISAVA 

Entre los árboles al Foyer
José Río-Pareja, Nao Albet i Escola Massana

Les entrades d’(Òh!)pera ja estan disponibles

Ajuntament, escoles de disseny i els responsables del Liceu a la presentació d'(Òh!)pera Ajuntament, escoles de disseny i els responsables del Liceu a la presentació d'(Òh!)pera