Campus Blanc 2021

Lidia Puig i Vicente Akira al Campus Blanc 2021

Lidia Puig i Vicente Akira, recent graduats del Grau de Disseny d’EINA, participen al Campus Blanc!, la secció del Blanc Festival dedicada als projectes final de carrera, que tindrà lloc el dijous 21 d’octubre en format online i amb accés gratuït a través del web de l’esdeveniment.

Lidia i Vicente presenten els seus Treballs Fi de Grau (TFG), realitzats el curs passat: DistypeMinutesto.work, respectivament.

Distype, de Lidia Puig, és el resultat d’un procés d’experimentació que parteix de la simulació dels efectes devastadors del canvi climàtic sobre el planeta com a mètode a través del qual trobar noves formes tipogràfiques. Es tracta d’un projecte pràctic en el qual el disseny es presenta com a eina d’experimentació a través del qual trobar noves formes de comunicació amb tipografia. 

El projecte s’articula al voltant de quatre vies d’experimentació que donen lloc al disseny de sis alfabets, els quals esdevenen un reflex de diferents modes en que l’augment de la temperatura altera la tipografia original i dóna peu a la creació de noves formes. El procés d’experimentació i els sis alfabets es recull en una peça gràfica que esdevé un híbrid entre espècimen tipogràfic i publicació. 

Distype

Minutesto.work
, de Vicente Akira, te com a objectiu explorar el llindar que sorgeix entre el disseny de interfície i la programació per obtenir una experiència en el desenvolupament full-stack

Per explorar aquesta manera de desenvolupar aplicatius, es realitza una app basada en la tècnica Pomodoro, un mètode de gestió del temps i tasques, que combina treball i pauses estratègicament, generant així diversos beneficis quant a la productivitat i salut mental. Aquest projecte real de codi obert permet explorar totes les fases de disseny fins al desenvolupament de l’app.

Minutesto.work