Imatge de Vinçon

Laboratori de recerca: el comerç del disseny 1950 - 1990

Mireia Clusells, Lara Requena i María Sierra, estudiants del Grau de Disseny, han participat en la nova edició de ‘Laboratori de recerca: el comerç del disseny 1950 – 1990’, el projecte organitzat pel Disseny Hub Barcelona – DHub amb relació a l’exposició temporal ‘100 objectes d’IKEA que ens hagués agradat tenir a VINÇON’.

El resultat d’aquest estudi (metodologies, processos documentals, terminologies, mapes visuals, fitxes documentals i problemàtiques) està recopilat en una mostra instal·lada a les vitrines de la Biblioteca i Arxiu del DHub que es pot veure fins al 28 de febrer.

Les tres alumnes d’Eina han format part d’un grup de quinze estudiants de sis escoles de disseny (BAU, Eina, Elisava, ESDAPC, Massana i UOC) que han realitzat un procés de recerca sobre botigues que van jugar un paper crucial en la difusió i la promoció del disseny entre l'octubre del 2024 i el gener del 2025.

Aquest projecte ha estat guiat per la tutoria de María Isabel del Río, Doctora en Història del Disseny i docent. I ha comptat amb la col·laboració de diversos experts, entre els quals hi ha Tamar Mejías, historiadora de l'art i màster en biblioteques i col·leccions patrimonials; Lara García Díaz, coordinadora d'Eina Recerca, docent investigadora d'Eina i doctora en sociologia cultural, tutora de la primera edició del Laboratori de Recerca; Rossend Casanova, conservador del departament de col·leccions del Museu del Disseny; Juli Capella, arquitecte i comissari de l'exposició 100 objectes d'IKEA que ens hagués agradat tenir a VINÇON; i Oriol Pibernat, historiador i dissenyador. També han comptat amb el suport dels departaments de col·leccions, educació i del Centre de Documentació (CDOC).

vitrina exposició Laboratori de Recerca