Josep M. Pujol

Homenatge a Josep M. Pujol

Josep M. Pujol, gran mestre en la recerca i l’ensenyament de la tipografia i qui va ser professor d’EINA, rebrà un homenatge el dimecres 19 d’octubre a les 19h a la Sala de Graus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona.

Pere Farrando, antic col·laborador de l’escola, presentarà el llibret Josep M. Pujol: Notes i dos textos sobre tipografia. Josep Maria Pujol (1947-2012) era doctor en Filologia Catalana, professor a la URV i col·laborador amb altres universitats en temes d’edició i disseny gràfic. La seva gran aportació docent va ser l'estudi sobre la teoria i la història de l'escriptura tipogràfica, la tipografia i l'ortotipografia.

Amb la voluntat de recordar-lo, en aquest esdeveniment s’oferirà als assistents un breu recital de poesia i música medieval a càrrec de Josep Mateu, músic; Eduard Carmona, recitador; Marc Guerris, cantant contratenor, amb una tria de textos de Marina Navàs.

L’homenatge a Josep M. Pujol està organitzat per l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalana (APELLC), de la que Pujol va ser president i Farrando és membre. En aquesta ocasió, s’atorgaran exemplars a paper de la publicació, que es podrà descarregar en PDF al lloc web de l’APELL

Josep M. Pujol