Camila Berazain

Exposició d'il·lustració "Hogar"

“Hogar” és l’exposició que aplega els projectes desenvolupats pels 19 estudiants del Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual d’EINA, de procedència internacional: Argentina, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, múltiples indrets d’Espanya, Estats Units, Mèxic, Regne Unit i Xile.

La mostra és una reflexió sobre la paraula “llar”, que el 2020 amb el confinament ha cobrat un nou significat i com expliquen els propis estudiants, durant aquest temps “la il·lustració i la creativitat ens han ajudat a alliberar les nostres ments, en un moment que els nostres cossos estaven reclosos”.

Tal com comenta Philip Stanton, coordinador i professor del programa: “A Hogar, l'exposició final de curs i el catàleg creats pels mateixos estudiants, tenim el privilegi d'entrar en els processos creatius d'aquests 19 joves il·lustradors emergents. Comparteixen el seu treball i talent a través d'una àmplia varietat d'estils visuals i conceptuals, en aquest moment d'inici de les seves carreres professionals”.

L’exposició compta amb la participació de: Esther Abad i Balañá, Meritxell Abad Oller, Elena Araujo Esponera, Camila Berazain, Irene Caamaño Orozco, Mia Campos, Paula Castro, Ruiz
Ráian Coelho de Andrade, Patricia de Torres Gimeno, Cinta Fosch, Eileen Hinckle, Fabiola Lara, Mayte Lozano, Ingrid Miralpeix Fonalledas, Itxaso Mugica Arce, Matias Neumann Aspee, Leire Orueta Gómez, Bis Turnor.

Durant el curs 2019-2020, els i les estudiants del Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual han participat i/o guanyat en concursos i publicacions com: Librújula, Yorokobu, La Maleta de Portbou, la Bellaterra Journal of Teaching and Learning de la Universitat Autònoma de Barcelona i el concurs internacional de disseny Imagina Civican, organitzat per la Fundación Caja Navarra. Concretament, en el concurs Imagina Civican, 7 dels 10 finalistes han estat estudiants d'il·lustració d'EINA (cinc d'ells del postgrau) i s'ha obtingut el premi de jurat i el premi del públic.

En aquesta edició del programa, alguns dels convidats que han compartit les seves experiències i coneixements amb els alumnes han estat: Antonio Iturbe (Revista Librújula), Marta Borrell (Penguin Randon House Spain), el diseñador Neil Cutler, l’agent d’il·llustració Claire O'Boyle (Jackie Winter group, NYC), Gemma Cortabitarte i Mariona Sarda de l’Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC). El curs també ha comptat amb la participació dels il·lustradors/creadors: Miquel Aparici, Jan Barceló, Ivan Bravo, Sagar Fornies, Luci Gutierrez, Joan Negrescolor, Albert Rocarols, Carmen Segovia, Adolfo Serra i Cristina Spano.

Il·lustració creativa a EINA Il·lustració creativa a EINA