Agenda Kuir

Exposició Agenda Kuir

Felipe Roman, estudiant del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny, és dissenyador gràfic i l'artífex de l'Agenda Kuir, una publicació que celebra 10 anys amb una exposició retrospectiva que s'inaugura el divendres 13 de gener a les 18.30h a Galeria Tangent Projects (C/ Martí Codolar 41) de L'Hospitalet de Llobregat.

Agenda Kuir neix l'any 2013 i en els seus deu números ha reunit una selecció de documents autorals, entre textos i imatges, que donen compte d'un període d'experimentació estètica dels moviments, comunitats i activistes de la dissidència sexual, queer/cuir/kuir i transfeminista, tant de Llatinoamèrica com des d'altres experiències situades.

La publicació s'articula des del format d'una agenda o diari personal, amb dies i setmanes, i entre aquests continguts d'interès literari, acadèmic, gràfic i fotogràfic relacionats amb la dissidència sexual, amb la posició crítica a les normes sexuals i intervenint-ne la linealitat del temps heterocentrat.

Al llarg d'aquest període el projecte ha comptat amb centenars de col·laboradors, entre activistes, escriptors, artistes visuals i de performance, que han aportat les seves veus per imaginar en conjunt aquell any per venir, aquell any que encara no és quan s'està fent . Una pràctica deshora entre passat, present i futur en una generosa xarxa d'amistat radical.

A partir de la vuitena edició, l'any 2021, Agenda Kuir s'imprimeix simultàniament a Valparaíso i Barcelona, ​​i es distribueix al voltant de cinc-centes còpies entre les dues ciutats.

La mostra, oberta fins al 10 de febrer, es complementa amb tot un seguit d'activitats:

  • Divendres 20 de gener: Felipe Sepulveda / art digital.
  • Divendres 27 de gener: Felipe Román / escriptura i música.
  • Divendres 3 de febrer: Quimerarosa, laboratori d'experimentació i investigació sobre identitats, cos i tecnologia.
  • Divendres 10 de febrer: Luna Acosta, creació de santes insurrectes.

Agenda Kuir