Fourtures - Carles Giménez Masclans

Estudiants d'EINA, finalistes als Premis Laus

El jurat dels Premis Laus, un dels certàmens més prestigiosos en l’àmbit del disseny gràfic i la comunicació visual, organitzat per l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art (ADG-FAD), ha escollit els següents treballs d’estudiants d’EINA com a finalistes de la 50a edició d’aquests guardons:

Carles Giménez Masclans – FOURTURES
Treball final del Grau de Disseny

Un llibre i app que reinterpreten una forma de concebre possibles futurs. A partir del llibre "Four Futures" de Peter Frase es realitza una reedició basada en la paratextualitat i el debat que es genera entre lectors de forma anònima. A través de la relació entre la peça analògica i la digital s'aconsegueix un debat interactiu a temps real sobre qüestions de la societat futura.

Judit Serra Paredes - Poética
Treball final del Grau de Disseny

Poética és un sistema visual que ofereix una interpretació gràfica de la poesia lírica. El sistema a través de les paraules clau de cada poema analitza els sentiments que expressa l'autor i els comunica a través del color. El projecte experimenta la connexió entre l'art i la tecnologia digital. Com es pot representar visualment un poema a través d'un programari.

Carles Giménez Masclans / Marta Pardina Busquests / Laia Xixons Farré – Magnet App
Treball lliure del Grau de Disseny

Magnet (Magazine + Network) és un Netflix de publicacions digitals. És una forma de llegir i gestionar publicacions, ja que les apps actuals són individuals, cares i no incentiven prou les interaccions pròpies de l'entorn digital. Magnet transporta l'experiència gràfica d'una revista en paper a l'entorn digital sense caure en convencions analògiques i sense perdre la identitat.

Marc Villalba Moras - 451, Literatura en llamas
Treball del Postgrau en Fotografia i Disseny editorial

451, Literatura en llamas tracta la creació literària com una eina generadora de diàleg i formadora de ments crítiques. Interconnectar literatura, disseny i fotografia. El projecte és el redisseny d'una revista literària ja existent: direcció d'art, naming i selecció i reestructuració del seu contingut amb l'objectiu d'obtenir una revista-objecte que es posicioni dins el segment de les publicacions de culte.

El lliurament dels premis tindrà lloc el 27 de novembre a la Nit LAUS.

FOURTURES  - © Carles Giménez Masclans FOURTURES - © Carles Giménez Masclans
Poética - © Judit Serra Paredes Poética - © Judit Serra Paredes
Magnet App - © Carles Giménez Masclans / Marta Pardina Busquests / Laia Xixons Farré Magnet App - © Carles Giménez Masclans / Marta Pardina Busquests / Laia Xixons Farré
451, Literatura en llamas - © Marc Villalba Moras 451, Literatura en llamas - © Marc Villalba Moras