The waves of the sea

El mar és una festa 1979 EINA fi curs

Cris Núñez
Benvinguts a la Festa Marina!

La Festa marina és un homenatge a Federico Fellini amb música de Nino Rota, realitzat pels alumnes i amics del Taller de Muntatges Efímers d'EINA impartit per Xavier Olivé, amb motiu de la festa de final del curs 1978-1979.

L'acte és obert i participatiu. En la invitació es demana als assistents que acudeixin disfressats amb indumentària marina. Tanmateix, també hi ha la possibilitat de maquillar-se a EINA i utilitzar els vestits confeccionats al taller de l’escola.

Midu
El cant de la Sirena.

Antxon
Benvingut a bord.

Façana decorada com un transatlàntic

La façana de la casa Dolcet es transforma en un transatlàntic que serveix d’entrada per als assistents a l’acte.

Estudiant disfressat d'algues
Al fons del mar.

Sostre decorat

Un sostre fet de malles, de les quals pengen algues i cavallets de mar, cobreix tota l’esplanada del jardí.

Estudiant disfressat d'algues
Les ones del mar.

Sobre un mar de plàstics inspirat en el mar del film Casanova de Federico Fellini, se situen els diferents éssers i fenòmens marins.

Peix volador
Peix volador. El mar està tan plàcid que sembla un decorat.

El decorat del mar es confecciona amb paper pintat a mà pels Germans Salvador. Aquests decorats els podien llogar les companyies de teatre professionals o d'aficionats.

Gamba i cranc
Gamba i cranc. Anem a buscar cracs a l’escullera.

Pati Núñez
Plantem el para-sol a la sorra.

La falsa sorra és termita, un material de construcció.

Isabel Núñez
Castells de sorra, records d’infància.

Pati i Alicia NúñezLes perles foren les germanes Núñez: la Cris, la Pati, la Isabel i l'Alicia.

Cris Núñez
Au revoir!

La sala interior es transforma en un plató en viu i en directe. El muntatge queda documentat gràcies a les fotografies de la Colita (fotos dels i les models) i del Manel Esclusa (fotos en blanc i negre).

Capgrosos

Seguint la tradició pedagògica de la Bauhaus i d'altres escoles modernes, en aquest Taller de Muntatges Efímers es van barrejar diferents disciplines del món del disseny, el treball manual i el teatre.

Els alumnes inscrits van triar la temàtica, en van fer el disseny gràfic de la invitació, el disseny de l'escenografia, la construcció manual dels diferents elements dels decorats i es van ocupar del disseny dels figurins i la confecció del vestuari. Finalment, també s'encarregaren del muntatge general, incloent-hi el so i la il·luminació. Tot plegat, amb pressupost molt ajustat, que havien d'administrar.

Una vegada començat l'acte, els estudiants eren els responsables d'acollir els convidats, interactuar amb el públic i de què l'acció fos tot un èxit.

Van participar amb entusiasme, entre altres: Midu, Lis Bertran, Luís Alba, Albert Buendía, Victoria García, Antxón Gómez, José Mª Milà i Ramón Olives. I vam brindar amb un còctel blau com el plàncton mari.

Sirena a la paella
Sirena a la paella.

L’any 1987, se celebra l’exposició EINA, 20 anys d’avantguarda al Palau Robert de Barcelona, on s’explica la història de l’escola a través de la reproducció i el revival de diferents accions i performances dutes a terme al llarg dels seus primers vint anys d’existència. Per rememorar la Festa Marina es reprodueixen les fotos a mida natural i l'escenografia. Per altra banda, Susana G. Körver, Joan Alonso i Xavier Olivé imparteixen un taller de maquillatge i escenografia que acabarà amb la creació d’una “Sirena a la Paella”.

Text: Xavier Olivé i Rubén Alcaraz.