El diseño de espacios en los restaurantes

El diseño de espacios en los restaurantes, tesi d’Amadeu Ventayol

Amadeu Ventayol, graduat del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny (MURAD) i doctorand de l'itinerari de Recerca en Disseny i Art d'EINA, adscrit al Programa de Doctorat de Filosofia de la UAB, presenta públicament la seva tesi “El diseño de espacios en los restaurantes” el dijous 18 de maig a les 17h a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

“El diseño de espacios en los restaurantes” ha estat dirigit pel Dr. Raúl Oliva i ha comptat amb la col·laboració de restaurants com Manairó, Les Magnòlies, Enigma, Disfrutar i Trikini. Tal com comenta Amadeu Ventanyol, exalumne del Grau de Disseny: “És un menú cuinat a foc lent durant cinc anys”.

La seva tesi és basa en una recerca, un viatge en el temps des del segle XVII fins a l’actualitat, per mostrar la importància de l’espai en els restaurants, per explicar la transformació d’elBulliRestaurante en un post-restaurant, i qüestionar-se si el terme restaurant encara està vigent.

L’estudi realitzat mostra com en els darrers anys, amb especial atenció a la digitalització dels restaurants emfatitzat per La Covid-19, hi ha hagut, per una banda, la consolidació de les Dark Kitchens i els Restaurants Digitals. I per l'altra, que les xarxes socials amb les eines de representació gràfica, i ara també les intel·ligències artificials, han reprogramat el procés creatiu del dissenyador i l'experiència de menjar en un restaurant, originant així el Restaurant algoritme.

El diseño de espacios en los restaurantes