ANIMA

EINA presenta “ÀNIMA” a Llum BCN 2021

“ÀNIMA” és el projecte realitzat pels estudiants del Grau de Disseny d’EINA per a Llum BCN 2021, el Festival de les Arts Lumíniques que se celebra del 5 al 7 de novembre al Parc del Centre del Poblenou (Av. Diagonal, 130) de 19h a 00h.

“ÀNIMA” és un tribut als orígens del barri del Poblenou, que des de principis del segle XIX va esdevenir la potència industrial més rellevant de Barcelona i Catalunya, i que s’ha anat transformant en un rellevant enclavament artístic i cultural de la ciutat. Per emular aquesta reminiscència al passat, s’ha reproduït una de les tres xemeneies més simbòliques del conjunt de les fàbriques que hi havia a la zona.

La instal·lació ens transporta a l’ànima del Poblenou. El material transparent emprat permet a l’espectador endinsar-se en aquest context. El fum que emergeix de l’interior és a la vegada un record dels inicis industrials, i un simbolisme de l’alliberament de l’impacte ambiental que produïen les fàbriques (pol·lució, soroll...).

“ÀNIMA” és una instal·lació realitzada des de l’assignatura de Laboratoris de creació de 3r curs del Grau de Disseny, tutoritzada per Alex Posada i Santi Vilanova, que compta amb la col·laboració de Ferroluar i Hangar.org, i amb el suport de MID Studio, Sumeplast i SAKMA.

El conjunt d’estudiants participants és: Laura Balsa, Sara Barrull, Sonia Bragulat, Raquel Calvo, Noelia Candon, Irene Díaz, Maria del Mar Disbrey, Marc Donaire, Laura Estrany, Nohely Belen Guerra, Aurea Heras, Guillem Hernández, Carolina Herrero, Clara Isern, Anna Mas, Alicia Moral, Beatriz Naranjo, Marie Elisabeth Oehm, Júlia Piñana, Eliseu Poch, Paula Tañá, David Torras, Marc Rovira.