International Design Education Expo & Conference

EINA a la International Design Education Expo & Conference

EINA participa a la International Design Education Expo & Conference, que tindrà lloc al juny i juliol a Corea.

Andreu Balius, tipògraf i professor del Grau de Disseny i del Màster en Creació tipogràfica, impartirà la ponència ‘Typography as a means for culture’ el 3 de juny al Baekryong Art Center.

“La tipografia s'ha definit normalment com a mitjà per a la comunicació. Tot i així, entendre la tipografia com a un artefacte cultural situa l'ús dels tipus en una posició totalment diferent. La tipografia i el disseny tipogràfic poden contribuir a un diàleg més ampli a la nostra societat globalitzada. No es tracta només de transmetre un missatge, la tipografia és també una manera de reforçar la identitat i els valors culturals a través de les formes de les lletres”, comenta Andreu Balius.

Andreu Balius projectes

La International Design Education Exhibition se celebra del 3 de juny al 30 de juliol al Gangwon Institute of Design Promotion. En aquesta mostra EINA participa com a centre universitari i també es poden veure els treballs finals del Grau de Disseny d’Ignasi Ayats, Clara Faner, Natàlia Pàmies i Lidia Puig.

Adlego, d’Ignasi Ayats, és un projecte crític-especulatiu desenvolupat amb l'objectiu de generar debat social al voltant de l'actual sistema electoral, un sistema basat fonamentalment en la imatge, el màrqueting i la publicitat. Per aconseguir-ho, s'ha desenvolupat un nou sistema electoral centrat exclusivament al contingut polític, eliminant la imatge dels partits polítics. Es tracta d'una reflexió sobre com participa el disseny gràfic a la política. I com el disseny pot desencadenar el pensament crític.

Adlego

La Badalona, històries en femení, de Clara Faner, és el resultat d'un procés de col·laboració amb un grup de dones migrades de diferents països que avui dia comparteixen un mateix context. Un projecte pràctic en el qual el disseny es presenta com a eina mediadora i que acaba prenent forma de campanya a nivell de carrer. Un gest de les dones cap al seu barri amb la voluntat de visibilitzar i empoderar aquest col·lectiu alhora que humanitzar el barri i generar una mirada més positiva dels veïns cap a aquest entorn.

La Badalona

SOROR, de Natàlia Pàmies, és una publicació sobre la desigualtat de gènere que té l’objectiu d’informar i conscienciar sobre el feminisme. Es vol aportar una visió crítica i dissenyar una revista sense gènere que arribi al màxim de persones possibles. El resultat és una sèrie de 3 revistes monotemàtiques, cada una de les quals tracta un tipus de desigualtat de gènere. El disseny i la direcció d'art de la publicació varia segons el tipus de desigualtat sobre què parla.

Soror

Distype és el resultat d'un procés d'experimentació que parteix de la simulació dels devastadors efectes del canvi climàtic al planeta com a mètode per descobrir noves formes tipogràfiques. El projecte gira al voltant de quatre vies experimentals que desemboquen en el disseny de sis alfabets que es converteixen en reflex de diferents maneres en què l'augment de la temperatura altera la tipografia original i dóna lloc a la creació de noves formes. El procés experimental i els sis alfabets resultants es recopilen en tres peces: una publicació; una sèrie de 5 cartells; i una col·lecció de 12 postals.

Distype