Documental de l’exposició ‘Ensenyar és aprendre’ 2024

Per celebrar el centenari del naixement d’Albert Ràfols Casamada i de Maria Girona, la Fundació EINA presenta el documental sobre l’exposició ‘Ensenyar és aprendre’ que ofereix una perspectiva única sobre la seva aportació pedagògica i la seva vinculació amb EINA des que es va fundar el 1967.

El documental compta amb la participació de dissenyadors, artistes i docents com ara Rubén Alcaraz, Josep Aregall, Francesc Artigau, Josep Bagà, Roser Bofill, Victoria Combalia, Miquel Molins, Xavier Olivé i Alfons Tost. La realització i l’edició són de Javier Garriga, i el guió, de Xavier Olivé.

Alhora que indaga la història d’EINA, el film fa un recorregut per l’exposició a través de les obres d’art del Fons Patrimonial i de documents, fotografies i peces audiovisuals del seu Arxiu Històric i construeix una cronologia marcada pels estudis d’art i disseny, per tallers, conferències i seminaris, exposicions i performances.

L’exposició ‘Ensenyar és aprendre’, que es va celebrar el mes de maig del 2023 a la seu d‘EINA i va ocupar tots els espais comuns del Palau de Sentmenat de Barcelona, va anar acompanyada de visites comentades pels seus comissaris i de tallers de dibuix i d’art floral.