Diàlegs Art i Filosofia: ¿Descomposició de l'espai públic?

EINA ha participat a la Biennal del Pensament 2020 amb la xerrada "Diàlegs Art i Filosofia: Descomposició de l'espai públic?" celebrada el 14 d'octubre en format online i presencial.

Andrea Soto Calderón (filòsofa) i Jordi Colomer (artista) dialoguen sobre aquesta qüestió a partir dels seus treballs relacionats amb l'espai públic en una xerrada conduïda per Pau de Solà-Morales (arquitecte-urbanista).

Descomposició de l’espai públic? és un diàleg que s’emmarca en el context contemporani de redefinició de l’espai públic a partir de l’acceleració que ha propiciat el context de la pandèmia en relació a conceptes com aïllament social, distància social, confinament social, desigualtat social, exclusió social... L’espai públic entès com a bé comú, espai de reconeixement i confluència amb l’altre o de creació col·lectiva, es troba en tensió amb l’especulació, la privatització i la privació de la interacció social. Estem en un punt molt incipient d’una nova normalitat, en el que tot apunta a una eradicació de l’espai públic com espai de contagi. El contagi com a condició imprescindible per a la hibridació i la creació cultural més arriscada, es substitueix per la immunitat.