Fondo degradado bienal pensament

EINA participa a la Biennal de Pensament Ciutat Oberta

  • 14 d’octubre de 18h a 20h
  • EINA
  • Activitat gratuïta, presencial amb places limitades i online (previ registre).

Del 13 al 18 d’octubre, a diferents punts de Barcelona, se celebrarà la Biennal de Pensament, conjunt d’esdeveniments que giren entorn de les transformacions del canvi d'època, amb més de 174 participants dels camps del pensament, l'art, l'activisme i la ciència.

EINA hi participarà amb el Diàlegs Art i Filosofia: Descomposició de l’espai públic?, amb Andrea Soto Calderón, Jordi Colomer i Pau de Solà-Morales. L’activitat també s’emmarca en els Cursos de Tardor d’EINA.

Descomposició de l’espai públic? és un diàleg que s’emmarca en el context contemporani de redefinició de l’espai públic a partir de l’acceleració que ha propiciat el context de la pandèmia en relació a conceptes com aïllament social, distància social, confinament social, desigualtat social, exclusió social... L’espai públic entès com a bé comú, espai de reconeixement i confluència amb l’altre o de creació col·lectiva, es troba en tensió amb l’especulació, la privatització i la privació de la interacció social. Estem en un punt molt incipient d’una nova normalitat, en el que tot apunta a una eradicació de l’espai públic com espai de contagi. El contagi com a condició imprescindible per a la hibridació i la creació cultural més arriscada, es substitueix per la immunitat.

És per això que aquí es planteja el dubte de si ens trobem en una descomposició de l’espai públic. Andrea Soto Calderón (filòsofa) i Jordi Colomer (artista) dialoguen sobre aquesta qüestió a partir del seus treballs relacionats amb l’espai públic, conduït per Pau de Solà-Morales (arquitecte-urbanista).

Diàlegs Art i Filosofia és una activitat d’EINA a partir de la confluència entre creadors/pensadors que presenten, discuteixen o comparteixen punts de vista, metodologies o propostes sobre una temàtica determinada. Són diàlegs que es troben entre els àmbits de l’art, el disseny i la filosofia, per debatre temes que s’insereixen en la complexitat de l’espai social i evidencien la condició transversal de la creació i el pensament.

Es pot assistir a l’activitat de manera virtual mitjançant la plataforma ZOOM prèvia inscripció al mail: postgraus@eina.cat. Un cop feta la inscripció es facilitarà el link per accedir-hi.

L'activitat es porta a terme a l'espai EINA (Pg. Santa Eulàlia, 25. Barcelona) amb una limitació presencial. En cas de voler assistir-hi cal assenyalar-ho en el mail.

 

Imatge: jordi colomer. Anarchitekton (Bucarest). Fotografia. 2004

Jordi Colomer - Anarchitekton Bucarest Jordi Colomer - Anarchitekton Bucarest