“Diseño gráfico e identidad cultural patrimonial”

Defensa de la tesi “Diseño gráfico e identidad cultural patrimonial”

La doctoranda Camila Reveco Sepúlveda, que ha cursat la seva recerca al programa de doctorat de Filosofia a EINA, defensarà la seva tesi doctoral titulada "Diseño gráfico e identidad cultural patrimonial. Creación de símbolos en base a la recomposición de signos indígenas chilenos de los pueblos Diaguita, Rapanui, Mapuche y Selk’nam” el dimecres 25 de maig a les 11.30h a la Sala d’Actes d’EINA Sentmenat.

L'estudi té per objectiu difondre el patrimoni artístic de quatre pobles indígenes xilens: Diaguita, Mapuche, Selk'nam i Rapanui, que són representatius de cada macro regió geogràfica del país: nord, centre, sud (corresponents al Xile continental) i la Polinèsia. 

Per assolir aquesta fita, Camila es basa en el rescat dels elements gràfics i la seva actualització mitjançant mecanismes propis del disseny gràfic. En aquest aspecte, el fonament de la investigació es materialitza a través d'un projecte interdisciplinar i participatiu que articula pràctiques de codisseny, amb una revisió dels models teòrics vigents, i una proposta de disseny de joc com a mecanisme d’entrega de coneixement. La intenció ha estat la creació de símbols per a un públic contemporani que entri a revalorar el llegat patrimonial de base gràfica dels pobles indígenes xilens. 

La tesi ha estat codirigida per la Dra. Elena Bartomeu, d’EINA, i el Dr. David Casacuberta, del departament d’Estètica i Teoria de les Arts de la facultat de Filosofia de la UAB. 

Camila Reveco