Il·lustració Irene Polinelli

Col·laboracions amb publicacions

El Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual desenvolupa projectes reals amb diverses plataformes. Un d’aquests àmbits és el mon de les publicacions. Des de l'assignatura de projectes d'il·lustració per a premsa impartida per Sonia Pulidos s’han realitzat diverses iniciatives amb La Maleta de Portbou i el Bellaterra Journal of Teaching and Learning.

En el número de maig-juny del 2023 de la revista de pensament La Maleta de Portbou es troben les il·lustracions guanyadores del concurs convocat anualment per aquesta publicació. Els projectes finalistes han estat de Karol Aramayo i Francisca Jara. El primer premi compartit ha estat per Irazo Erauskin i Bárbara Marcantonio.

El jurat ha volgut destacar l'alt nivell tècnic i creatiu de les il·lustracions presentades, centrades en el concepte de maleta com a símbol de l'exili, de la migració, de les històries que es traslladen d'un lloc a un altre, de les il·lusions que viatgen. Aquestes petites il·lustracions tanquen visualment una selecció d'articles de la revista.

Per altra banda, els alumnes també han tingut l’oportunitat de participar en les portades del Bellaterra Journal of Teaching and Learning, una revista acadèmica digital del Departament de Didàctica de la Llengua, de la Literatura i de les Ciències Socials de la UAB.

Júlia Bosch, Shirlei Martins Ortega San Roman, Irene Polinelli i Pil Tesdorpf han estat les estudiants seleccionades per fer les cobertes de la revista durant un any.

Portada: Il·lustració d’Irene Polinelli

Irazo Erauskin Irazo Erauskin

Bárbara Marcantonio

Bárbara Marcantonio