La Fundació Eina convoca les Beques per a estudiants de Nou Accés al Grau de Disseny amb la intenció d’estimular la vocació i l’excel·lència en el camp del disseny, guardons que han obtingut per al curs 2024-2025 Oscar Martínez García-Villarrubia, Beca al Talent; juntament amb Oriol Garcia Tomas, Danna Piernas Alcarria i Maria Sansone Bergamo, Beques de Nou Accés.
Aquest curs acadèmic també s’ha atorgat a Laura Lange i Fernadez, el Premi Extraordinari de la Fundació Eina, que valora l’excel·lència en l’assoliment d’objectius, el seu talent, motivació i esforç, i és tot un reconeixement als mèrits acadèmics i personals d’aquesta estudiant de primer curs del Grau de Disseny.
D’esquerra a dreta: Danna Piernas Alcarria, Oscar Martínez García-Villarrubia, Oriol Garcia Tomas, Laura Lange i Fernadez, i Maria Sansone Bergamo.
Tots ells comenten què ha suposat l’obtenció d’aquests guardons i per què han triat Eina per fer els seus estudis de Grau de Disseny:
Oscar Martínez García-Villarrubia, Beca al Talent de la Fundació Eina
L’Oscar destaca que la raó per triar Eina “és pel seu pla d'estudis que permet als alumnes anar escollint el seu camí dins l'àmbit del disseny i anar descobrint què és el que realment els agrada. A més, a les portes obertes i sessions informatives he percebut una calidesa per part del personal del centre que m'ha fet sentir molt a gust i aquest ha sigut el punt decisiu per la tria.”
Ell ha cursat estudis l'Institut Ramon Barbat i Miracle de Vila-Seca, a Tarragona, i ara es traslladarà a Barcelona per fer el Grau de Disseny a Eina. “El fet que el centre proporcioni aquestes beques als alumnes suposa una ajuda molt gran per a les famílies i n'estic molt agraït de la confiança que s'ha dipositat en mi”, senyala. I afegeix que rebre aquest guardó “suposa un honor molt gran, i em fa començar el grau amb ganes de donar forma a l'esperit creatiu que tots portem dintre, i així poder aportar a aquest bonic mon del disseny.”
Oriol Garcia Tomas, Beca de Nou Accés de la Fundació Eina
L’Oriol ha cursat el batxillerat tecnològic al Col·legi Claver de Lleida. “Vaig triar Eina ja que em va agradar molt la idea que es pogués, en un inici, experimentar les diferents mencions del disseny per poder després especialitzar-se”, senyala.
“Estic molt content i agraït d'haver estat un dels quatre elegits per les beques de nou accés d'Eina. Aquesta oportunitat em dona forces per desenvolupar al màxim les meves aptituds artístiques i tècniques en el disseny”, comenta Oriol.
Danna Piernas Alcarria, Beca de Nou Accés de la Fundació Eina
La Danna ha estudiat a l’Institut Alexandre Satorras de Mataró. “És un plaer per a mi poder començar la meva trajectòria a Eina. Des del primer moment en què vaig trepitjar la universitat el dia de les portes obertes vaig saber que aquest era el lloc on volia iniciar la meva formació com a dissenyadora. Recordo que aquell dia em va fascinar tant el lloc i el professorat com el companyerisme i les ganes d'aprendre que transmetien els alumnes que hi eren actualment cursant”.
Per ella: “Un aspecte clau que m'ha portat a escollir Eina és la seva àmplia oferta de programes i cursos que permeten als estudiants explorar i desenvolupar les seves habilitats en diverses àrees del disseny i l'art. A més, l'entorn d'aprenentatge col·laboratiu i el suport constant dels professors i professionals del sector són elements que considero fonamentals per al meu creixement acadèmic i personal”.
I apunta: “Haver guanyat la beca de nou accés suposa per a mi una enorme oportunitat i un reconeixement pel qual estic profundament agraïda. Aquesta beca no només alleuja la càrrega financera, sinó que també m'obre les portes a mon ple d'oportunitats. Em sento motivada i compromesa a aprofitar al màxim aquesta oportunitat per desenvolupar les meves habilitats. Agraeixo a Eina per donar-me aquesta gran oportunitat i espero amb il·lusió tot el que vindrà.”
Maria Sansone Bergamo, Beca de Nou Accés de la Fundació Eina
La Maria va completar la seva formació a l'European International School of Barcelona fa dos anys. “Abans de finalitzar els meus estudis, ja havia visitat Eina, però després de graduar-me, vaig prendre un any sabàtic per treballar i estudiar català. Posteriorment, vaig començar a estudiar a una altra universitat al final per diverses raons, però durant aquell any em vaig adonar que el que realment m'apassiona és el disseny, i sé que no hi ha millor lloc per estudiar-lo que Eina”, assegura.
“Rebre aquesta beca va ser increïble, sincerament mai no vaig esperar obtenir-la quan la vaig sol·licitar. Vaig visitar Eina uns dies abans que vencés el termini de sol·licitud, i Jordi Peraferrer, el coordinador del Grau de Disseny, em va explicar sobre la beca i em va animar a intentar-ho. Després de presentar la sol·licitud, em van contactar per a una entrevista, cosa que ja va ser un gran honor per a mi. Així que, imagineu-vos com em vaig sentir en rebre el correu electrònic informant-me que havia obtingut la beca”, explica la Maria.
Per ella, la beca és una oportunitat per explorar i desenvolupar plenament la seva creativitat. "Estic compromesa a contribuir activament a la comunitat d'Eina i a esforçar-me per assolir l'excel·lència al meu camp d'estudi, però també sé que a Eina no només busco a l'excel·lència sinó explorar i aprendre la major quantitat de coneixement possible", senyala.
Laura Lange i Fernadez, Premi Extraordinari de la Fundació Eina
La Laura va fer un batxillerat mixt: el primer curs es va decantar per la modalitat de ciències socials a l'Institut Vila Romana de la Garriga, i el segon curs va optar per l’artístic a l'EART de Vic. “Vaig escollir Eina per moltes raons, però la principal va ser la comunitat tan acollidora que han aconseguit crear. Em va atraure especialment la sensació de pertinença i la connexió amb un ambient que transcendeix l'entorn universitari tradicional”, comenta.
“Ser guanyadora del Premi Extraordinari de la Fundació no només suposa una ajuda econòmica significativa, sinó que també és una bonica mostra de reconeixement i valoració per part del centre envers la meva implicació i esforç durant aquest curs. Em sento afortunada, no sols pel reconeixement en si mateix, sinó també per l'oportunitat de compartir aquest espai amb persones que tenen interessos i motivacions similars”, explica.
“Al cap i a la fi, aquest premi és un testimoni del meu compromís amb els estudis i del treball que he dedicat per assolir els meus objectius acadèmics, però sé del cert que molts dels meus companys també han demostrat ser mereixedors de ser premiats. Sincerament, agraeixo poder formar part d'aquest entorn i estar envoltada de persones amb tant de talent, ja que és una font d'inspiració constant i em motiva a continuar millorant i aprenent. Finalment, el premi em serveix com a recordatori del meu potencial i de tot el que puc arribar a assolir en el futur”, diu la Laura.