Octavi Rofes

Adéu a Octavi Rofes

El dimarts 2 de maig ens ha deixat Octavi Rofes, company d’EINA.

Doctor en Antropologia per la Universitat de Barcelona, ha estat professor des del 1996 en els estudis del Graduat Superior de Disseny, del Grau de Disseny i en el Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny. Del curs 1999-2000, fins al 2014-2015, va assumir la sotsdirecció de l’escola, acompanyant a Oriol Pibernat en la direcció.

Estudiós de les representacions en conflicte en un món globalitzat, Octavi Rofes sempre ha estat vinculat al món de la investigació des de la confluència de diversos àmbits, com ara el Grup de Recerca en Antropologia i Pràctiques Artístiques (GRAPA) de la UB o el Grup de Recerca en Estètica i Teoria del Disseny i l’Art (GRETDA) a EINA, on també era Coordinador del Teixit de Recerca.

Ens queda la seva empremta al llarg d’una trajectòria de vint-i-set anys a través de la qual va incidir per assolir el repte d’integrar EINA a la universitat, tot adaptant-la a l’actual sistema universitari.

La vetlla tindrà lloc divendres 5 de maig de 18h a 21h a la sala 9 del Tanatori de Sancho d’Àvila, i la cerimònia de comiat es farà el dissabte 6 a les 10.45h al mateix indret.

Des de la comunitat EINA volem posar de manifest el dolor per la seva pèrdua i ens afegim al condol a la seva família, amics i companys.