Projectes 4 - Creació visual

Objectius

L'assignatura planteja la introducció al llenguatge gràfic com a eina de reproducció, comunicació i interpretació. La introducció a diferents processos (linogravat, serigrafia, fotolitografia, monotip i segells) i una breu exposició sobre la seva utilització per diferents artistes i dissenyadors en el passat i el present. Planteja la realització i presentació d'un conjunt de projectes a través d'exercicis on s'investiga i experimenta amb diferents processos de creació i regeneració prenent en considera tant la imatge com el suport.

En els exercicis inicials s'indagarà en la manipulació i evolució d'una imatge a través de la variació per fomentar una consideració i comprensió de les peculiaritats d'algunes tècniques d'estampació i processos analògiques com eines de comunicació i creació de pensament crític. En els projectes es pretén que l'estudiant desenvolupi treballs personals que responguin a reptes claus en la societat actual després d'una prèvia consideració sobre alguns dels temes identificats a través d'un procés de recerca i debat conjunt. En els projectes l'estudiant haurà de respondre a les possibilitats de les tècniques i processos considerades, i com adaptar-les per fomentar una consideració de la multiplicació i creació de matrius amb sistemes digitals i manuals. Els treballs finals hauran de reflectir la capacitat de l'estudiant de reflexionar i comunicar la seva interpretació dels temes escollits.

Objectius formatius

L'objectiu és dotar als estudiants dels coneixements tècnics d'alguns processos d'estampació i altres processos analògics de creació per tal d'ampliar el seu vocabulari plàstic i donar-li més eines per afrontar reptes del disseny tant al nivell gràfic com a escala artística. La capacitat d'adaptar el projecte a les limitacions i possibilitats de cada mitja atorga l'estudiant la capacitat de poder analitzar les reproduccions al nivell d'imatge però també al nivell cromàtic i constructiva.

Informació

Codi
106038
Crèdits
6
Curs
2
Semestre
2
Professorat
Llengües
Català