EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Enric Mas i Barceló

Palma de Mallorca, 1967.

Llicenciat en Belles Arts (especialitat escultura) des de l’any 1990 per la Universitat de Barcelona i Doctor per la Universitat de les Illes Balears des del 2016.

Docència

És professor de l’assignatura de Color i Volum des de l’any 2009 al Grau en Disseny a EINA i també de Serigrafia (des del 2005) , havent impartit també l’assignatura de Tècniques d’estampació (entre 2012-2016) i diverses assignatures de Gravat al Graduat Superior en Disseny a EINA (entre 1998-2005).

Ha sigut membre del Departament de Didàctica de l’Educació Visual i Plàstica de la Universitat de Barcelona entre 1999 i 2009 impartint diverses matèries a les Facultats de Formació del Professorat i Pedagogia. Actualment, col·labora amb el Departament de Didàctiques aplicades, impartint docència com professor asociat a la Facultat d'Educació de la mateixa Universitat i coordinant la Menció en Educació Visual y Plàstica en el Grau de Mestre d'Educació Primària.

També ha impartit diversos cursos de formació per adults i per nens de manera més puntual, d’entre els quals caldria destacar la participació en programes com “Mestres d’Art”, i les col·laboracions reiterades amb Ca’n Ginestar i amb l'Institut Municipal d’Educació de Barcelona.

Activitat Professional / Recerca

Sotsdirector d'EINA desde febrer de 2017. Exercí anteriorment de Coordinador de Titulació entre els anys 2011 i 2013, i coordinà les activitatss de Transferència en 2010 i 2011. També coordinà la Menció en Creació Visual del Grau en Disseny en aquest mateix centre entre 2013 i 2017.

Com artista professional, la seva obra es troba assíduament a les galeries Ferran Cano (Barcelona i Palma) i Billing Bild (Baar-Suïssa) amb les quals ha acudit a diverses fires internacionals: Art Miami (EEUU), Kunst (Suïssa), ARCO (Espanya),... És membre dels grups Poeticart de poesia visual i 13L de llibres d’artista.

Ha format part del grup inter-universitari de recerca IMAGØ investigant les relacions entre imatge i aprenentatge i també del grup Vall d’innovació docent.

Actualment és membre del Grup de Recerca en Historia i Estudis de Disseny (GRHED) d'EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Dels seus treballs de recerca n’esdevenen la curadoria de les exposicions “Francesc Barceló. Escultures. 1955-1966” (2009) a la Fundació Barceló de Palma de Mallorca i “EN PROCÉS. Obres de la col·lecció del MNAC” al Cercle artístic Sant LLuc a Barcelona (2010).

Publicacions

(Només es llisten les 5 més recents)

Exposicions

OBRA EN PERMANÈNCIA I COL·LECCIONS

E I N A