EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Enric Mas i Barceló

Palma de Mallorca, 1967.

Llicenciat en Belles Arts (especialitat escultura) des de l’any 1990 per la Universitat de Barcelona.

Docència

És professor de l’assignatura de Color i Volum des de l’any 2009 a EINA i també de Serigrafia (des del 2005) , així com de l’assignatura de Tècniques d’estampació des del curs (2012-13) tot i que també ha impartit amb anterioritat al mateix centre diverses assignatures de Gravat (entre 1998-2005).

Ha sigut membre del Departament de Didàctica de l’Educació Visual i Plàstica de la Universitat de Barcelona entre 1999 i 2009 impartint diverses matèries a les Facultats de Formació del Professorat i Pedagogia. Actualment, col·labora amb el Departament de Didàctica de les Ciènciess Sociales, de l'Educació Musical, de l'Educació Física i de l'Educació Visual y Plàstica, impartint docència com professor asociat a la Facultat d'Educació de la mateixa Universitat i coordinant la Menció en Educació Visual y Plàstica en el Grau de Mestre d'Educació Primària.

També ha impartit diversos cursos de formació per adults i per nens de manera més puntual, d’entre els quals caldria destacar la participació en programes com “Mestres d’Art”, i les col·laboracions reiterades amb Ca’n Ginestar i amb l'Institut Municipal d’Educació de Barcelona.

Activitat Professional / Recerca

Exercí de Coordinador de Titulació d’EINA entre 2011 i 2013 havent desenvolupat anteriorment la coordinació de les activitats de Transferència. Actualment porta la Coordinació de Menció en Creació Visual del Grau en Disseny en aquest mateix Centre.

Com artista professional, la seva obra es troba assíduament a les galeries Ferran Cano (Barcelona i Palma) i Billing Bild (Baar-Suïssa) amb les quals ha acudit a diverses fires internacionals: Art Miami (EEUU), Kunst (Suïssa), ARCO (Espanya),... És membre dels grups Poeticart de poesia visual i 13L de llibres d’artista.

Ha format part del grup inter-universitari de recerca IMAGØ investigant les relacions entre imatge i aprenentatge i també del grup Vall d’innovació docent.

Actualment és membre del Grup de Recerca en Historia i Estudis de Disseny (GRHED) d'EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Dels seus treballs de recerca n’esdevenen la curadoria de les exposicions “Francesc Barceló. Escultures. 1955-1966” (2009) a la Fundació Barceló de Palma de Mallorca i “EN PROCÉS. Obres de la col·lecció del MNAC” al Cercle artístic Sant LLuc a Barcelona (2010).

Publicacions

(Només es llisten les 5 més recents)

Obra

OBRA EN PERMANÈNCIA I COL·LECCIONS

E I N A