EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Elena Bartomeu Magaña

Girona, 1978.

Llicenciada i doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (Barcelona, 2001 i 2012 respectivament), obtenint excel·lent cum laude per la tesi "La identitat Visual Corporativa a Internet. Uniformització de recursos gràfics en signes pol·linitzats" a la Universitat de Barcelona.

Docència

Actualment és responsable d'Innovació Docent al Grau en Disseny d'EINA, Centre de Disseny i Art, on dóna classe de Disseny d'Elements d'Identitat, d'Ergonomia, Percepció i Usabilitat, des del curs acadèmic 2009/10 fins l'actualitat.

Ha estat professora de les assignatures de Projectes I i d'Informàtica a l'escola EINA, impartides en el Grau en Disseny, durant els cursos 2009/10 i 2010/11. També ha realitzat classes d'Art, Disseny i Societat durant el curs 2011/12 i actualment dóna classes al Màster en Recerca en Art i Disseny, del mòdul "Design Fiction".

Ha estat professora d’Informàtica i de Tipografia al Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària des de l’any 2007 fins al 2011, a l’Escola Municipal d’Art de Terrassa. També ha estat Cap de Departament del Cicle de Gràfica Publicitària de l’any 2009 al 2011, a l’Escola Municipal d’Art de Terrassa. Col·laboradora del Màster de Disseny Editorial a l’Institut d’Estudis Politècnics (IDEP, Barcelona, 2003-2009).

Activitat professional / recerca

És co-fundadora del Grup de recerca en processos i pràctiques innovadores en Art i Disseny, vinculat a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art, a Barcelona 2012 i membre del grup de Recerca en Didàctica del Disseny del mateix centre.

En el marc del programa de doctorat “Recerca en Disseny” va realitzar un projecte de recerca en col·laboració amb la Universitat de Girona (2004), amb una beca de tercer cicle otorgada pel Grup de Recerca en Anàlisi i Materials Avançats per al Disseny Estructural, del departament d'Enginyeria Mecànica (UdG). També fou membre del grup Recerca en Projectes de Disseny (Reprodis), vinculat al departament de Disseny i Imatge de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona entre 2008 i 2012.

Publicacions

(Només es llisten les 5 més recents)

Projectes i transmèdia

E I N A