EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Anna Alcubierre

Vic, 1972.

Llicenciada en Art Dramàtic, especialitat d’escenografia, a l’Institut del Teatre de Barcelona per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1998, i titulada en disseny, especialitat d’interiors,a EINA el 1993. Amb una beca de postgrau de la Generalitat de Catalunya, ha realitzat un taller de Direcció d’Art a l’Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs de París el 2002. Ha realitzat un Màster en Gestió Cultural de la UOC, l’UdG i l’UIB el 2012. Actualment està cursant un Programa de Doctorat a la UdG.

Docència

És professora d’EINA des de l’any 2005, impartint actualment les assignatures d’Escenografia i Disseny d’espais efímers del Grau de Disseny; el mòdul La sospita de l’arxiu del Màster Oficial de Recerca en Art i Disseny; el mòdul L'Exposició de la idea al muntatge del Postgrau en Disseny Col·laboratiu en producte, Serveis i Sostenibilitat; formant part del Personal Docent Investigador, dins el grup de treball Processos de disseny. Pràctiques avançades en art i disseny que pretén desenvolupar, potenciar i recolzar iniciatives de recerca sobre pràctiques actuals de disseny i art. També com a professora del Programa de Postgrau Arquitectura Efímera, Actes i Conceptes Escènics a la Fundació Politècnica de Catalunya del 2003 al 2007, i al Màster de Creació de Projectes d’Exposició, Curadoria i Edició d'EINA l’any 2007.

Activitat Professional / Recerca

Està treballant com a professional del disseny d’exposicions a museus i centres culturals des de l’any 1998. Col·laborant així amb institucions com el MNAC, el Museu Picasso de Barcelona, el Museu Episcopal de Vic, el CCCB, la Sagrada Família, La Pedrera o CaixaForum, entre d’altres. Paral·lament des del 1997 que exerceix d’escenògrafa, ha treballat en produccions del Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya, el Mercat de les Flors, la Sala Beckett, i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, entre d’altres. Dirigint en l’actualitat l’empresa pròpia Espai_e, dedicada a aquest tipus d’activitat.

Publicacions

E I N A