EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Andreu Balius

Barcelona, 1962

És PhD in Design per la University of Southampton, 2013.

Docència

Professor associat a la Facultat de Ciències Socials y de la Comunicació, Universitat Pompeu Fabra, durant els anys 2000-2014. Professor del Màster Universitari en Arts Digitals de la Universitat Pompeu Fabra, des del curs 2006-2007. Professor convidat en màsters i postgraus a diverses Universitats i centres acadèmics d’àmbit nacional i internacional. També ha impartit conferències i presentat el seus projectes en diversos congresos i seminaris.

Activitat professional

Realitza la seva activitat professional com a disenyador de tipografia a Typerepublic, estudi que va fundar l’any 2003. Ha desenvolupat projectes tipogràfics des de començaments dels anys 1990 i va ser co-fundador de l’estudi de Disseny (tipo) gràfic Typerware, l’any 1993.
És membre de l’Association Typographique Internationale - ATypI i de l’AGI (Alliance Graphique Internationale) des de l’any 2010.
Ha obtingut varis premis entre els que destaquen varis «Excellence in Type Design» atorgats pel Type Directors Club i per l’Association Typographique Internationale - ATypI. El seu treball ha format part d’exposicions i publicat en catàlegs i revistes especialitzades.

Publicacions

(Només es llisten les 5 més recents)

E I N A