Xavier Mora

Xavier Mora

És graduat en disseny industrial per Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, adscrita a la Universitat de Vic.
Bachelor’s of Arts and Honours per la University of Southamptom, Regne Unit.
Màster en animació i 3D per l’escola FAK d’Art, Barcelona.

Membre de la Junta directiva de l’Associació de Ceramistes de La Bisbal d’Empordà. Soci del BCD, Barcelona Centre de Disseny, i del Clúster en Disseny i Innovació de Barcelona. Ha estat soci d’altres organitzacions com el FAD Barcelona o l’ADP a Andorra.

Docència

Des del 2004 combina el treball projectual amb l’activitat docent en diferents centres educatius i universitaris, entre els quals es troba EINA, la Universitat Carlemany d’Andorra, Elisava i la Universitat de Girona.

Activitat professional 

Desenvolupa la seva activitat com a dissenyador, editor i emprenedor des del 2002 com a cofundador de l’estudi BAG Disseny, basat entre Barcelona, Andorra i Girona.

El 2014 cofunda l’editora d’objectes Livingthings amb l’objectiu de recuperar processos i materials propis de l’artesania per generar objectes de disseny respectuós i sostenible.

En la seva dilatada trajectòria, ha tingut ocasió de treballar i col·laborar amb entitats, empreses, startups i associacions de diferent dimensió i orientació, ajudant a conceptualitzar i formalitzar projectes i productes.

Premis 

Tant a l’estudi BAG Disseny com a l’editora Livingthings ha rebut nombrosos reconeixements en el món del disseny. Entre ells es poden citar l’or als Red Dot Awards i als German Design Awards, or als SIT Furniture Awards i plata als IDA Design Awards, ambdós a Los Angeles, bronzes als Premis LAUS i Premis DELTA de Barcelona, or als Arts Directors Club d’Europa, or als European Design Awards, bronzes al LICC Awards de Londres, bronze als NYCxDesign Awards.

Ensenyament

Catalan

Xarxes socials