Oriol Fontdevila

Oriol Fontdevila

És curador, escriptor, investigador, especialitzat en art i educació. Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i Màster Exhibition Studies per Central Saint Martins – University of the Arts London. 

Actualment cursa el programa de doctorat d’Humanitats i Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya amb una beca de doctorat competitiva atorgada per la pròpia universitat. 

Docència

Col·laborador docent d’EINA. Professor visitant a diferents màsters i programes de formació.

Activitat professional
Ha realitzat projectes de curadoria a ADN Platform, Centre d’Art Tecla Sala, Centre d’Art La Panera, Museum of Contemporary Art Vojvodina, Centre de Cultura El Carme, Fundació Antoni Tàpies, Fundació Joan Miró, Centre d’Arts Santa Mònica, entre d’altres museus i institucions. 

Ha estat membre de l’equip del projecte europeu Performing the Museum i membre de l’equip de direcció de Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya. 
 

Publicacions

L’any 2018 l’editorial consonni va publicar el seu assaig El arte de la mediación, que resulta d’una recerca realitzada amb el suport del MNCARS Museo Nacional Reina Sofía i La Virreina Centre de la Imatge. 
 

Premis

Premi Arts Visuals Ciutat de Barcelona 2012. 
Premi ACCA a la Crítica d’Art 2009.

 

Foto: Violeta Mayoral.