Taller de narrativa tàctil

Taller de narrativa tàctil ‘Pensar amb les mans’ al Festival Barcelona Dibuixa

EINA participa en la nova edició del Festival Barcelona Dibuixa, la gran festa del dibuix de la ciutat, amb el Taller de narrativa tàctil ‘Pensar amb les mans’ que tindrà lloc el diumenge 24 d’octubre d’11h a 19h a EINA Barra de Ferro (Barra de Ferro, 2).

La participació en aquesta activitat es realitza prèvia inscripció, a partir del 14 d’octubre, en aquest enllaç.

El Taller de narrativa tàctil està organitzat pel col·lectiu TNT format pels estudiants de doctorat d’EINA-UAB: Gonzalo Orozco, Maria Antonia Gaviria i Sira Plans. L’activitat se centra en dibuixar com a acte de traçar la imatge d’alguna cosa sobre una superfície. En aquest sentit, es convida als participants a dibuixar aquest “alguna cosa” mitjançant una experiència hàptica en la qual el contacte amb el paper sigui l'eina principal. Donant un gir al concepte actual de dibuix per recuperar els seus orígens i traçar, per mitjà del fet de plegar, perforar i superposar el paper, una nova imatge.

Aquest taller pretén establir una xarxa entre els diversos agents involucrats, funcionant com a entramat social que permeti construir comunitat durant l'espai temporal de taller, generant una experiència que transcendeixi i es assenteix com teixit creatiu-educatiu.

Barcelona Dibuixa és un festival que compta amb direcció artística del Museu Picasso, en coproducció amb l’Institut de Cultura, i te com a objectiu promoure la creativitat i posar en valor el fet de dibuixar.

Barcelona Dibuixa