Post-Digital Letterpress Printing

Post-Digital Letterpress Printing

Andreu Balius, professor del Grau de Disseny i del Postgrau en Il·lustració digital aplicada a marques, mitjans i videojocs, col·labora amb el llibre “Post-Digital Letterpress Printing”, publicat per Routledge, amb l’article From letterpress to screen: Learning from a modular type system, realitzat conjuntament amb Roberto Gamonal Arroyo.

El llibre presenta una visió general de la convergència de la tipografia tradicional amb les pràctiques contemporànies de disseny i fabricació digital. Els principals temes tractats inclouen la investigació sobre la tipografia com a tecnologia i mitjà; una reflexió sobre la contribució de la tipografia a l'ensenyament de les arts i el disseny; i la pràctica actual del disseny artístic i de la comunicació que fusiona els processos de fabricació digital passats, presents i futurs.

L’article From letterpress to screen: Learning from a modular type System està centrat en el cas del Super Tipo Veloz, un sistema tipogràfic de concepció moderna creat per l'impressor i tipògraf català Joan Trochut a finals de la dècada de 1930 com a eina per millorar el grafisme visual en petits impresos comercials, com a capçaleres, disseny de logotips, capitulacions, lletres personalitzades i altres treballs tipogràfics. A partir de la investigació i de les experiències pràctiques de taller realitzades, la conclusió és que Super Tipo Veloz és una eina útil per a fins educatius que vincula els conceptes tradicionals de tipus mòbils amb el disseny de tipus digitals amb resultats desafiants.

Post-Digital Letterpress Printing Post-Digital Letterpress Printing