Oriol Fontdevila i Lara Fluxà representaran Catalunya a la Biennal d'Art de Venècia

Oriol Fontdevila, professor del Grau de Disseny d'EINA i d'alguns dels programes de màster i postgrau, serà el comissari de Llim, un projecte amb obra de l'artista Lara Fluxà, que serà presentat en la 59a edició de la Biennal d'Art de Venècia dins del programa Eventi Collateralli. S'inaugurarà el 23 d'abril de 2022.

Llim posa en primer pla l'aigua i el vidre com a elements consubstancials en la història de Venècia. "És la nostra manera de referir-nos a aquest flux vital del qual participen l'aigua i el vidre. És un exercici que porta la matèria al primer pla", explica Fontdevila, qui ha assenyalat que Lara Fluxà i ell han treballat conjuntament amb un equip format per dissenyadors d'exposicions, dissenyadors gràfics i enginyers hidràulics.

Llim consisteix en un sistema de bombeig instal·lat a una riba del Canale di San Pietro extreu aigua per alimentar de manera continuada l'edifici que acull la participació catalana a la Biennal de Venècia amb matèria procedent del llit del canal.

Lara Fluxà fa servir l'aigua i el vidre d'una forma poètica i experimental. És una artista interessada en conceptes com la fragilitat, l'estabilitat i també en l'experimentació científica. Les seves obres qüestionen la feblesa de l'equilibri dels ecosistemes. "Lara Fluxà és una de les artistes que més bé representa el que és el gir material de les arts", comenta Fontdevila. 

Oriol Fontdevila Oriol Fontdevila
Lara Fluxà Lara Fluxà