Estats lumínics

Marta Risco presenta la tesi sobre les possibilitats de la llum més enllà del Light Art

Estats lumínics. Una recerca artística sobre les possibilitats de la llum més enllà del Light Art és la tesi que Marta Risco, graduada del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny d’EINA-UAB i doctoranda de l’itinerari de Recerca en Disseny i Art d'EINA, adscrit al Programa de Doctorat de Filosofia de la UAB, presenta el 9 de novembre a les 16h a la Facultat de Psicologia.  

Els estats lumínics són un àmbit específic que recull les possibilitats de la llum en projectes artístics que s’expandeixen més enllà dels límits del Light Art i explora les diferents particularitats que aquestes propostes possibiliten en els camps de la percepció, la comprensió de l’espai i una experiència estètica que retorna al centre la sensorialitat.

Un àmbit conceptual que recull les capacitats creadores de la llum, en cadascuna de les seves disposicions, la seva riquesa i generació d’experiències que transformen no només la comprensió de la llum i l’entorn sinó que també són un lloc per experimentar-se a un mateix mediat per la llum.

Per a Marta Risco: "Estats lumínics és un viatge de recerca que descobreix i situa en l'àmbit conceptual les múltiples oportunitats que ofereix la llum en cada projecte, fent una crida a l'atenció plena en l'experimentació, en una quotidianitat on cada cop més, sembla que perdem l'atenció sobre l'entorn, però també sobre el que ens succeeix a nosaltres mateixos".

Estats lumínics. Una recerca artística sobre les possibilitats de la llum més enllà del Light Art ha estat dirigida per la Dra. Tània Costa (EINA) i la Dra. Jessica Jaques (UAB).

Field, Karolina Halatek

Field, Karolina Halatek, 2020. Imatge cedida per l'artista. Instal·lació a la terrassa del Museu Gelsenkirchen com a part del festival de Ruhr, Alemanya. 

Hundreds and Thousands

Hundreds and Thousands, Liz West, 2021-2022. Fotografia per Charles Emerson. 2020. The Tide, Greenwich Peninsula, Londres, Regne Unit.