art taula

"L'art de la nostra taula"

‘L’art de la nostra taula’ és una mostra efímera que es podrà visitar en el Museu del Disseny de Barcelona del 19 al 23 de gener duta a terme de manera col·laborativa entre l’assignatura de Pedagogies del Disseny del Grau en Disseny d’EINA, impartida per Anna Majó; la Fundació Adsis, el projecte de Passwork-Centre de Noves Oportunitats de Barcelona i el Departament Educatiu del Museu del Disseny.

El projecte és un pas més en un procés d’investigació en disseny, basada en la pràctica, que pretén evidenciar el supòsit que la capacidad de transformació del disseny està en relació amb un àmbit aparentment allunyat com és la pedagogia. És a dir, que quan es posa en relació Disseny i Pedagogia, la capacitat de transformació del Disseny augmenta i s’orienta cap a un benestar sostenible i accessible per a qualsevol estrat de la societat.

En aquest projecte, doncs, el pensament propi del Disseny juntament amb els sabers de la disciplina de l’Educació Social, han estat els encarregats de mediar un seguit de processos d’aprenentatge per a contribuir a la millora de la vida d’un grup de joves migrants que estan o han estat sota la tutela d’alguna administració pública.

L’àmbit temàtic escollit per a dur a terme aquest objectiu ha estat els processos de producció en ceràmica, en concret, en el context que ofereix el concepte ‘l’art de la table’. Aquest art que és entès com el ritual que es va anar gestant des des moment en què el fet d’alimentar-se va deixar de respondre a motius de supervivència per passar a ser un plaer pels sentits i un lloc per a la comunicació i la convivència; espais de vida on ens trobem, connectem, compartim i creem vincles.

En aquesta taula farem de l’àpat un ritual en el que seran igual d’importants les històries d’alguns dels estris que utilitzarem, les històries del menjar que els hi donaran vida i les nostres històries, les d’aquells qui formem part d’aquest regal.

La col·laboració i el compromís han sigut protagonistes en aquests dies passats d’aprendre i crear, i han anat teixint llaços entre nosaltres que s'han solidificat en les peces de ceràmica. difuminant fronteres i agrupant diferents identitats en una imatge viva i en moviment.

art taula art taula
art taula art taula
art taula art taula
art taula art taula
art taula art taula
art taula art taula
art taula art taula
art taula art taula
art taula art taula
art taula art taula
art taula art taula