Refrescant idees

Flavià Boleda al Festival NYS Polígon Arts

Flavià Boleda, estudiant de 2n del Grau de Disseny d’EINA, ha exposat el seu treball ‘Refrescant idees’ dins del marc del Festival NYS Polígon Arts, el primer festival que vincula indústria i cultura, organitzat per Geocrea i impulsat per l’Ajuntament de Castellbisbal, celebrat als polígons del municipi del 6 de maig al 5 de juny. 

‘Refrescant idees’ és un projecte de disseny que busca solucionar un problema que tots hem tingut en algun instant de la nostra vida: “No tenir calor”. El treball parteix de les arrels del Flavià Boleda, a la població de Verdú (Lleida), on es manté una llarga tradició de ceràmica des del segle XV, que malauradament s’està perdent. “La ceràmica em fa de pont per aconseguir la funció simbòlica, conceptual, de reivindicació i de significat en la peça”, explica Flavià. 

I així fusionant aquests pensaments va sorgir aquest projecte que refresca aquella aigua amb forma d’idees. No es tracta d’un disseny d’ergonomia ni d’usabilitat, sinó d’una experiència reflexiva prèvia a aquests àmbits d’estudi propis del projecte de disseny. El projecte es va convertir en una instal·lacions als jardins d’EINA, amb diverses lectures: des de la utilitat decorativa artística, fins a ser un espai d’aïllament per a què la persona pugui integrar-se en aquesta peça. 

Refrescant idees