Coderch

Exposició “Objectes comuns. Històries locals, debats globals”

El Museu del Disseny de Barcelona inaugura l’exposició “Objectes comuns. Històries locals, debats globals”, una relectura de la col·lecció de Disseny de producte en una nova exposició permanent, que tindrà lloc el 2 de desembre a les 19.30h. 

Prèviament, a les 18h, el comissari de l'exposició Oriol Pibernat, professor del Grau de Disseny i del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny d’EINA-UAB, impartirà la conferència inaugural a l'auditori del museu. A les 19.30h es realitzarà una visita a la mostra. L’entrada per a tots dos esdeveniments és gratuïta.

La mostra reuneix objectes comuns als quals el disseny dona un nou sentit gràcies als serveis que presten, a la novetat del seu aspecte, a les innovacions que incorporen, a allò que comuniquen o a les emocions que desperten.

L’exposició, ubicada a l’espai de la planta B del museu, arrenca traçant un itinerari des dels anys trenta del s. XX fins l’any 2000, tot destacant la importància del moviment social i cultural del disseny a Barcelona, Catalunya i Espanya. Un segon apartat, més conceptual, se centra en l’etapa 2000-2020, presentada com a un ventall de temes i reptes que cerquen respostes de disseny innovadores, que mostra com el disseny acompanya els problemes i aspiracions socials i culturals del nostre temps, i de quina manera els objectes també participen en els debats que ens ocupen. 

També hi ha un espai central per incorporar microexposicions que permetran tractar d’una forma monogràfica temes relacionats amb la col·lecció i amb l’actualitat del disseny. A la vegada, l’exposició s’estén fora de la sala, convidant al visitant a obrir la mirada i descobrir diferents aspectes i testimonis del disseny tant de l’entorn proper del museu com de la ciutat de Barcelona.

Objectes comuns Objectes comuns