Elvira Dyangani

Elvira Dyangani Ose inaugura el curs acadèmic 2021-2022 d’EINA

EINA ha inaugurat el curs acadèmic 2021-2022 amb la lliçó “Hipòtesis per a una institució” a càrrec d’Elvira Dyangani Ose, directora del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), en la que ha ressaltat la importància de què els museus i les institucions siguin “espais permeables” que reconnectin amb tots els públics. 

Els plantejaments proposats per Dyangani Ose segueixen la metodologia d’EINA per identificar i resoldre creativament els reptes de futur. Tal com ha assenyalat Miquel Molins, president de la Fundació EINA: “Hem d'encarar problemes que són molt complexos, com ara la mobilitat, la igualtat de gènere o el canvi climàtic. Si hem de fer front a aquests reptes i si hem de plantejar noves maneres de pensar i noves maneres de fer, EINA té el saber, el coneixement per fer-ho”. 

En aquest sentit, Elvira Dyangani Ose defensa que “una institució ha de ser capaç de trencar amb la seva història” per esdevenir un espai plural. “Una de les coses que hem reconèixer és que totes les institucions s’encasellen. Entrem en unes dinàmiques i acabem enquistats. Cal fer que l’estructura somiï més enllà del seu propi eix”, ha apuntat la directora del MACBA. 

Manuel Cirauqui, director d’Eina Idea, ha remarcat aquesta necessitat de d’interlocució entre entitats: “una mútua contaminació entre espais, el museístic i el de la recerca i l’aprenentatge, íntimament comunicats. Entenem l’ecosistema de la ciutat com a taller, el bosc supraurbà com a escola i el museu, també una mica, com a bosc”. 

Elvira Dyangani Ose ha coincidit en què “anar al museu hauria de ser com passejar per un bosc i caminar sense un objectiu precís, i aturar-se en alguna cosa que, en aquell moment, pel que estàs vivint, et cridi l’atenció”. 

La presentació del nou curs, celebrada el 6 d’octubre, s’emmarca en un moment de renovació del projecte pedagògic del centre. “EINA està en un procés de canvi molt important. Gràcies a la seva capacitat interna i a la potència per reinventar-se des de dins, l’escola està duent a terme diferents iniciatives vinculades amb el món del art i el disseny, com és el cas d’Eina Idea. També està ampliant les seves instal·lacions amb l’edifici d’EINA Bosc, i incrementant i actualitzant la seva oferta formativa tant en el Grau de Disseny com en els diferents Màsters i Postgraus que imparteix” ha puntualitzat Pau de Solà-Morales, Director d’EINA.
 

Elvira Dyangani
Elvira Dyangani
Elvira Dyangani
Elvira Dyangani
Elvira Dyangani
Elvira Dyangani
Elvira Dyangani
Elvira Dyangani
Elvira Dyangani
Elvira Dyangani
Elvira Dyangani
Elvira Dyangani
Elvira Dyangani