EINA a “Underground i contracultura a la Catalunya dels 70"

EINA participa a l’exposició ‘Underground i contracultura a la Catalunya dels 70’, que s’inaugura l’1 de juny al Palau Robert, amb la revista Underground autoproduïda per estudiants de l'escola en el marc del taller de disseny gràfic de l’America Sanchez. Aquest document, actualment conservat a l’Arxiu d’EINA, va ser un altaveu dels nous desitjos, llenguatges i actituds que marcarien la renovació de la vida creativa a Barcelona.

La mostra recull les grans transformacions en els valors, la moral i els costums que es van produir durant la dècada polièdrica i exuberant dels 70 (el feminisme, la llibertat sexual, la liberalització dels costums, la despenalització de l’eutanàsia, la preocupació pel medi ambient que va generar el moviment ecologista, etc.) i la desbordant creativitat que va obrir infinitat de noves vies en tots els camps de la cultura.

L’exposició, oberta fins al 6 de març, proposa una mirada exhaustiva, inèdita fins ara, als protagonistes i als moviments socials i culturals d’una època transcendental, i està comissariada per Pepe Ribas, director de la revista Ajoblanco, en col·laboració amb Canti Casanovas, i l'arquitecte Dani Freixes, responsable del muntatge.

Underground. Nº 1 Underground. Nº 1
Underground. Nº 2 Underground. Nº 2