NuriaNia-CitlaliHernandez-Òrbita

‘Cossos Itinerants’: accions performatives a l’espai públic

El Festival LOOP en col·laboració amb EINA, Hangar.org i La Escocesa han desenvolupat el projecte ‘Cossos Itinerants’, que reflexiona sobre les possibilitats del treball en xarxa i el valor de l’espai públic com a lloc de trobada. Els dies 9 i 12 de novembre, un artefacte mòbil esdevindrà l’escenari efímer per presentar les propostes performatives de diversos artistes. 

Les propostes de Valentina Alvarado Matos i Carlos Vásquez Méndez, Laura Arensburg, Julia Calvo, Natalia Carminati i Daniel Moreno Roldán, Citlali Hernández i Núria Nia, Comitè Queer, Pedro Torres i Paula Serrano parlen de cossos exposats, connectats, pixelats, travessats pel temps; de corpor(e)alitats dissidents, dependents, poroses i poderoses. Cossos que miren i són mirats, que travessen la ciutat i ens són travessats. ‘Cossos Itinerants’ i immancablement entrellaçats.

L’artefacte mòbil que acompanyarà les propostes ha estat concebut durant el taller ‘Artefactes mòbils i Cossos itinerants’, organitzat en col·laboració amb EINA, i amb la participació dels estudiants Irene Anglada Espadaler, Rafael Cribillés Alba, Gio Galindo (“Grupo Octubre”), Mercedes Almeida, Maria Bei Bellsolà López, Andrea Fernández Camps, Maria Verdù; Elisabet Callén Artola, Julieta Italiano, Felipe Román Osorio, Lucía Trigo González.

El prototip presentat pel “Grupo Octubre” va ser el projecte seleccionat. Pense (Cap de construcció d’Hangar.org) ha estat l’encarregat de l’adaptació i construcció del dispositiu. L’artefacte ha estat co-produït en col·laboració amb Hangar.org.

Les diferents propostes es presentaran amb dos emplaçaments a l’espai públic:

→ El dia 9 de novembre l'activitat tindrà lloc de 18.30h a 21h al Jardins de Rubió i Lluch.
→ El dia 12 de novembre les performances es presentaran entre 18h i 21h a la Plaça de Joan Coromines.

Comite Queer Comite Queer
Julia Calvo Julia Calvo
Natalia Carminati-Daniel Noreno, MultiFPS Natalia Carminati-Daniel Noreno, MultiFPS
Nuria Nia-Citlali Hernandez, Òrbita Nuria Nia-Citlali Hernandez, Òrbita
Cossos itinerants Cossos itinerants